ČETIRI HRVATSKA ASA NA STARTU

  

                  U Italiji se ovog vikenda, od 11.do 13.ožujka na stazi Lonato održava značajna međunarodna karting utrka „27.Trofeo Andrea Margutti“. U četiri različite klase prijavljeno je gotovo 180 vozača iz 25 zemalja svijeta. Među sudionicima su i četiri hrvatska asa, prije svega višestruki državni prvaci Kristijan Habulin i Juraj Kovačić u klasi KZ2, članovi zagrebačkog KK 1 . U klasi OK junior nastupit će Riječanin Matija Jurišić, član AK RI autosport, prošlogodišnji viceprvak Hrvatske u klasi KF3 i godinu ranije prvak države Minikarta, dok će Marko Mesić (AKK Ivanić) , prošle sezone proglašen najboljim juniorom PH i državni prvak klase Rotax Micro Max nastupiti u klasi 60 Mini.

Utrka u Lonatu ima dugu tradiciju i karizmu među talijanskim natjecanjima, a organizatori rado ističu podatak da je jednim od pobjednika prvog izdanja bio i kasnije uspješni vozač Formule 1 Giancarlo Fisichella koji je pobjedama na istoj stazi slavio i 1991.,1992. I 1994.godine.

Dan uoči službenih treninga i kvalifikacija vozači su već upoznavali stazu u zgusnutoj satnici kakva ih očekuje sve do nedjelje poslijepodne kada su od 15 sati na rasporedu finalne utrke.

(mik)