105 AUTOMOBILISTA U DUBROVNIKU

  

Završnica brdskog prvenstva

 

105 AUTOMOBILISTA U DUBROVNIKU

 

                        Dubrovnik je domaćin posljednje i odlučujuće utrke Prvenstva Republike  Hrvatske na brdskim stazama. U organizaciji Autokluba „Dubrovnik racing“, pokroviteljstvo Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvansku županiju, te zlatnog sponzora INA d.d., vozi se „Nagrada Dubrovnik 2016. – Memorijal Željko Đuratović“, a uz hrvatsko boduje se i državno prvenstvo Crne Gore, te Regije Jug HAKS-a, ali i Business VIP Kup. Prijavljeno je čak 105 vozača, od čega je 35 iz Crne Gore, dok su domaći iz 21 hrvatskog kluba. Ovogodišnja utrka vozi se na stazi „Komolac-Brgat“  ukupne duljine 3.260 metara uz prosječni nagib 5,56 posto.

Ovogodišnje Državno prvenstvo bodovno se dijeli na dva dijela, 5+4, od čega se u svakom dijelu najslabiji rezultat odbija. Upravo će matematika u mnogim klasama i konkurencijama odlučivati konačne rezultate. No, ono što je sigurno državni prvak Kategorije I već je osigurao naslov – Mađar Istvan Kavecz (AK Dubrovnik) koji će u BMW-u E90  na „domaćoj“ stazi pokušati nakon tri uzastopna poraza od mladog Zagrepčanina Domagoja Perekovića (AKK Zanatlija) u Mitsubishi Lanceru evo IX biti bolji, ako ništa ono zbog prestiža. Perekovića su upravo ove pobjede u Čabru, Cazinu i Ilirskoj Bistrici lansirali u krug trojice najboljih, pa mu se smiješi treća pozicija ukupnog poretka koju je sve donedavno držao Riječanin Mario Jurišić (AK RI autosport). Naslov viceprvaka najbliži je, gotovo siguran mladom Delničanu Bojanu Juraniću (AKK Petar Klepac). Konkurencija je žestoka i dobra. Gotovo svi najbolji domaći vozači stižu na završnicu ovogodišnjeg prvenstva na brdu, a novi ekipni naslov u svom će dvorištu slaviti članovi AK Dubrovnik racing, i ovog puta s 13 prijavljenih najbrojniji klub.

Na dubrovačkoj stazi oprobat će se i sudionici ove godine ustanovljenog Business VIP Kupa čiji je nositelj zagrebački AKK Zanatlija, a nastupa se sa identičnim automobilima Seat Ibiza Cupra. U bodovnoj je konkurenciji 13 vozača, a jedan VIP gost privlači posebnu pažnju – Dubrovčanin Niko Pulić svojevremeno trostruki brdski prvak Europe nije odolio izazovu sjest za volan na „svojoj“ stazi.

Dvodnevni dubrovački oktanski program počinje u subotu 8.listopada verifikacijom vozača  i tehničkim prijemom vozila od 8 do 10,30, a nastavlja se treninzima od 12,30. Dvije bodovne utrke voze se u nedjelju  s početkom u 12 sati. Svečana dodjela priznanja najuspješnijima predviđena je u 19 sati.

 

                                                                                                          Miroslav KRPAN

                                                                                                      

 

 

 

 

Add Content...