1. LIPNJA 2014 – DAN HAKS-a

  

Čestitamo Vam Dan HAKS-a !

 

Prvog lipnja Dan je Hrvatskog auto i karting saveza !

Svi članovi porodice Hrvatskog auto i karting saveza, licencirani sportaši i suci, dužnosnici organizacije na svim nivoima od klubova, županijskih i regionalnih organizacija do najviših tijela nacionalne automobilističke sportske organizacije ovogodišnji svoj dan dočekali su i uz brige.

Sveopća kriza u društvu, recesija koja nikako da otputuje iz našeg „dvorišta“ očito je uzročnik dana u kojima se češće susrećemo s riječju „otkazano“, nego li – „održano“. Ipak, nakon do sada otkazanih manifestacije uvjerenja smo, optimističnog, da ipak slijedi bolji period u ljetnim, a posebno jesenjim danima. Još uvijek nije sve izgubljeno. Treba ponosno dignuti glavu gore, uzdati se „u se i u svoje kljuse“ i koračati naprijed. Svjetlo na kraju tunela uvijek je rješenje, samo je pitanje koliko je dug – tunel.

Jedan rally, tri autoslaloma, tri crossa, jedno brdo – do sada su „odstrijeljeni“. No, autocrossu se naziru dvije „zamjenske“ manifestacije u lipnju, a i brdo je na putu povratka te,trenutno, jedne izgubljene utrke. Kod slaloma je situacija nešto teža. Ali, sa kvarnersko-istarskog područja slijedom priredbi selimo se u sjevernije krajeve pa je za vjerovati masovnom odazivu još uvijek brojnih poštovatelja ove donedavno sudionicima  najbrojnije discipline auto sporta na našim prostorima. Stoga, s nestrpljenjem se očekuju manifestacije u zagrebačkoj Dubravi i ona nova u Generalskom Stolu.

 U automobilizmu kronometar je prvi „probio“ led početkom travnja, brdaši su uspješno odradili dvije dalmatinske dionice pa će sada malo u inozemne vode. Relijaši su jubilarnom i kultnom „Deltom“ načeli sezonu, a i njih u lipnju čeka ino nastup. Dubrovčani intenziviraju pripreme za krug na Grobniku koji se ima dogoditi prvog kolovoškog vikenda.

Ipak, sve u svemu, vjerujemo, prebroditi ćemo i ova krizna natjecateljska vremena. Nije lako, ali…

I ne treba zaboraviti da su kartingaši do sada ispunili sto posto svoj plan. Održana su dva natjecanja sa po dvije bodovne utrke, obje međunarodne – prva u Novom Marofu, druga u Zagrebu, a slijedi i kartingu „izlet“ u susjednu Sloveniju na treću utrku sezone u lipnju.

Ne treba zaboraviti da pojedinačni inozemni nastupi europskim stazama naših automobilista i kartingaša u prvom dijelu sezone bilježe uglavnom zadovoljavajući rezultatski  trend.

 

Nije sve baš tako crno, ma koliko god se činilo.

Budimo optimisti ! Entuzijazma ne nedostaje. Krizna vremena sastavnica su, na žalost,  življenja ma u bilo kom pogledu.

Ponoviti ću riječi napisane na ovim stupcima prije 365 dana:

Sve je to dio zasluga, ali i pokazanih rezultata prošlosti, no posebno – to je obveza budućnosti. Opravdati dostignuto i težiti boljem, bržem, uspješnijem.

HAKS i njegovi članovi to sigurno mogu. Sportski duh i srce nikada ne posustaju.

Sretan Vam, još jednom,  1. lipanj – Dan HAKS-a.

 

Miroslav KRPAN