1. LIPNJA 2015 – DAN HAKS-a

  

Čestitamo Vam Dan HAKS-a !

 

Prvog lipnja Dan je Hrvatskog auto i karting saveza !

Vremena su u najmanju ruku „čupava“. Kud se god okrenemo problemi, u recesiji je cijela država, i društvo, već šest punih godina, a izlaz je tako blizu, a tako daleko. Ohrabrujuće konstatacije  da smo prebrodili recesiju još dulje vremena neće imati konkretne potvrde. Ma koliko god to željeli, mislili, sebi u lice ohrabrujuće kazivali, jedno su želje, sasvim nešto drugo stvarnost.

I čemu sve ovo. Pa jednostavno što se ta „recesija“ toliko duboku očešala za oktanski sport da prosto ne moš vjerovati. Bilo kako bilo, nada uvijek postoji, pa stoga prvog lipanjskog dana svake godine prisjetimo se - svog dana.

 

Članovi porodice Hrvatskog auto i karting saveza, licencirani sportaši i suci, dužnosnici organizacije na svim nivoima od klubova, županijskih i regionalnih organizacija do najviših tijela nacionalne automobilističke sportske asocijacije ovogodišnji svoj dan dočekali su uobičajeno u jeku natjecateljske sezone.

Nije da je lako, nimalo jednostavno.

Ali, u tijeku su državna prvenstva (slijedom kako se otvarala sezona) u kronometru, rallyu, kartingu  i na brdskim stazama. Neki će nastaviti intenzivno, a neki pak do prvih rujanskih dana – na odmor.

Prijelomnica je i za bilješku povijesnih podataka protekli vikend u kojem je startala još jedna nova disciplina u okviru nacionalnih okupljanja. Utrke ubrzanja ili „street race“ novi su član porodice oktanaca na četiri kotača kao HAKS Kup A10. Što na domaćim što ino stazama sezona bi trebala objediniti šest manifestacija sa po dva natjecanja. Nova disciplina je i „rođendanski“ poklon !

Kroz koji dan utrkom u Banja Luci startat će i kružne utrke, a sredinom lipnja kreće prvenstvo autocrossa i autoslaloma. Za kasnu jesen ostaju finalne vožnje najboljih tehničara (OSV).

Uz sve to ostvaruju se i oktanski kalendari u regijama HAKS-a – sjeveru, jugu i zapadu.

Ipak, pored događanja na stazama svaki početak, a ove će i zaklječenje godine biti obilježeni značajnim radnim skupovima u kojima HAKS igra važnu ulogu. I neka je tomu tako.

Ma koliko god se činilo,nije sve baš tako crno. Entuzijazma ne nedostaje. Krizna vremena sastavnica su, na žalost,  življenja ma u bilo kom pogledu. Prije dvije godine na ovim stupcima zapisah, a sada ponovih slijedeće:

Sve je to dio zasluga, ali i pokazanih rezultata prošlosti, no posebno – to je obveza budućnosti. Opravdati dostignuto i težiti boljem, bržem, uspješnijem.

HAKS i njegovi članovi to sigurno mogu. Sportski duh i srce nikada ne posustaju.

 

Sretan Vam, još jedno, i ove 2015.godine  1. lipanj – Dan HAKS-a.

 

Miroslav KRPAN