2014 - REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA HAKS-a

  

U Zagrebu

 

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA  HAKS-a 

 

                   U subotu,1.ožujka u Zagrebu se održava redovna godišnja Skupština Hrvatskog auto i karting saveza. Početak je zakazan za 11 sati u prostorima Hotelu „International“. HAKS je tijekom 2013.godine okupljao 76 klubova i 7 županijskih saveza čiji će zastupnici razmotriti izvješća o proteklom jednogodišnjem radu Saveza, ali isto tako i automobilističkog i karting sporta u nas. Razmotrit će se financijsko poslovanje i usvojiti plan za 2014. godinu.

Skupština će pri svom kraju imati i svečani dio. Dodijeliti će se tri Zlatne kacige HAKS-a – najviše priznanje vozačima koji su tri godine za redom bili prvacima Hrvatske, a zbog tehničke pogreške ista im nisu uručena na svečanosti u Vodicama prije mjesec dana. Ujedno će se dodijeliti i pet priznanja zaslužnim sucima i sportskim djelatnicima u automobilizmu za 2013.godinu.

U godini za koju mnogi cijene da neće biti ništa lakša od prošlogodišnje, što više i teža, posebno u iznalaženju sredstava za realizaciju bogatog i sadržajnog programa oktanskih sportova na četiri kotača, početkom travnja uslijediti će niz automobilističkih priredbi širom Hrvatske, 39 natjecanja u sedam automobilističkih disciplina od kojih je prvo u Taru. Tome treba pridodati i šest karting natjecanja čija sezona počinje prvog svibanjskog vikenda u Novom Marofu.

 

„REFREŠING“ SUDACA SPECIJALISTA

 

U organizaciji Komisija za suce  dva stručna odbora HAKS-a – za auto sportove i karting sport istoga  dana rezervirano je vrijeme za redovni godišnji seminar obnove znanja (refrešing) svih sudaca HAKS-a u rangu specijalista koji će biti informirani o svim novostima za predstojeću sezonu, provesti raspravu sa sportskim direktorima i odgovornim dužnosnicima Saveza. Suci karting sporta svoj rad počinju u 13,30 sati, a automobilizma pola sata kasnije u Hotelu International.

 

FIA SEMINARI

 

Hotel International i ove je godine domaćin posebnog međunarodnog  FIA seminara za suce. U  nedjelju 2.ožujka ( početak u 8 sati)  i ponedjeljak 3. ožujka ( početak u 14,30 sati )  održati će se i prvi od tri dvodnevna stručna seminara FIA Instituta – posebna edukacija  za licencirane suce od klupskog do specijalističkog ranga ovisno o dužnostima. Višesatne prezentacije iskusnih predavača MSA  biti će prigoda upotpunjavanja znanja i stručnog rada hrvatskih sudaca i njihovih gostiju, a u dijelu prezentacije sudjelovati će i od prošle godine prve hrvatski treneri-instruktori. Na prvom seminaru u Zagrebu okupiti će se uglavnom suci s područja Regije Sjever HAKS-a. Tjedan dana kasnije 8. i 9. ožujka održava se identičan seminar za suce Regije Jug u hotelu Olympia u Vodicama, dok će se mjesto i termin okupljanja sudaca Regije Zapad definirati naknadno.

(