21. „PARIZ-BAKAR“ – ODGOĐEN ZA 7 DANA

  

                   Za subotu 4. veljače 2012. godine Autoklub „Rijeka“ pripremao je 21. Maškarani rally Pariz – Bakar koji se ipak u planiranom terminu neće održati.  Vremenske neprilike koje su Europom proteklih dana odnijele već 50-tak života uzrokovale su odgađanje zbog izuzetno niskih temperatura ispod nule, orkanske bure, leda i jačeg  pogoršanja vremena uz snijeg i još hladnije i znatno lošije vrijeme koje meteorolozi najavljuju za kraj prvog tjedna  veljače.

Ljubitelji maškaranja na kotačima sjetiti će se još jedne identične odgode koja se zbila 2005. godine. Naime, tada je samo dan uoči 14. rallya Pariz – Bakar Rijeku i okolicu okovao led, orkanska bura, a na Korzu je mjereno minus 6 stupnjeva Celzija. U ranim večernjim satima uslijedilo je telefoniranje svim prijavljenim i zainteresiranim sudionicima, a u subotnje jutro kada su se trebali okupiti na riječkom Parizu – vladao je ledeni pakao uz buru koja je grizla – do kostiju. Za razliku od ovogodišnjeg tadašnji se trebao održati na dan Dječje povorke koja je ipak održana istog dana ali u – riječkoj Dvorani mladosti.

Prema priopćenju organizatora i planu sa glavnim pokroviteljem Turističkom zajednicom grada Rijeke Rally će se održati  u subotu 11. veljače  na dan Međunarodne dječje karnevalske povorke.

Biti će i sretnih jer će imati sedam dana više za pripremu svojih maškaranih ludorija na kotačima koja se uobičajeno pripremaju posljednju noć-dvije. (mik)

 

Snimci: M.K.

 

Vezani članak: 21. MAŠKARANI RALLY PARIZ-BAKAR - Drugo ovogodišnje oktansko ludilo na kotačima