25 godina Zagrebačkog automobilističkog saveza

  

200 PRIZNANJA ZASLUŽNIMA

                       Zagrebački automobilistički savez prvi već tradicionalno u nas nagrađuje najuspješnije. Povodom završetka još jedne uspješne oktanske sezone u petak 8. prosinca održava se svečanost proglašenja rezultata i podjele nagrada za Prvenstvo Zagreba i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a u auto i karting sportu za 2017. godinu. Skup na kojem se očekuje veliki broj zanesenjaka i uspješnih sportskih radnika, vozačica i vozača imat će posebno svečani karakter. Obillježava se 25 godina Zagrebačkog automobilističkog saveza koji okuplja 22 kluba oktanskog sporta na četiri kotača, u čijim je redovima 229 sportskih sudaca i 162 licencirana sportaša. Tijekom ove godine bogate natjecateljske sezone što se u okvirima državnog prvenstva odvijalo u Hrvatskoj,Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, slovačkoj i Italiji, članovi klubova ZAS-a osvojili su 28 pojedinačnih i jedan ekipni naslov državnog prvaka.
Prvenstvo Zagreba ove se godine bodovalo u četiri automobilističke discipline (brdo, rally, ocjenske vožnje i autoslalom), te kartingu, dok je ligaško prvenstvo ( Prvenstvo II kategorije) okončano u autorallyu, ocjensko-spretnosnim vožnjama i autoslalomu, ocjenskom rallyju povijesnih vozila (oldtimeri), te u dvije specifičnoj disciplini drift, kao i kartingu. Najuspješnijima će se uručiti oko više od 130 priznanja što pojedincima, što ekipama. Posebno će svečano biti prilikom uručenja 70-tak jubilarnih priznanja, povelja i nagrada, među kojima se posebno ističu dvije nagrada za životno djelo doajenima hrvatskog auto sporta, kao i godišnje nagrade jednom klubu i jednoj sportskoj djelatnici.
Zagrebačka Starogradska vijećnica na Gornjem Gradu ( Ćirilmetodska 5) bit će premalena da primi sve slavljenike „Večeri ZG prvaka 2017.“. Svečanost pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba počinje u 18 sati.
(mik)