260 PRIZNANJA DODJELJUJE SE U VODICAMA

  

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2014.

 

                      Gotovo tradicionalno, šestu godinu za redom, hrvatska automobilistička i karting  sezona bit će zaključena ovog vikenda tradicionalnom svečanošću što se održava u subotu 7.veljače 2015. godine s početkom u 18 sati. Hotel „Olympia“ u Vodicama i njegov vlasnik Josip Stojanović Jolly, ujedno član Upravnog odbora HAKS-a, ugostiti će najuspješnije sudionike automobilističkih i karting natjecanja u sezoni 2014. što su održana u okviru prvenstava raspisanih od Hrvatskog auto i karting saveza, kao i uspješne sudionike međunarodnih priredbi.

Dodijelit će se 260 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u  automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, ocjensko-spretnosnih vožnji, autoslaloma i kronometar vožnjama, te u karting sportu.

Posebnu pažnju plijene 24 posebna priznanja među kojima treba izdvojiti jednu dvije Zlatne plakete klubovima za trogodišnji uzastopni ekipni,odnosno timski naslov prvaka, tri Zlatne kacige i četiri Zlatna volana HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva. Posebnu čast ima jedan dobitnik Dijamantne zlatne kacige za devet naslova prvaka Hrvatske. Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši protekle sezone.

Tradicionalna večer hrvatskog automobilizma i kartinga potrajati će dugo u noć, a uz dalmatinske specijalitete tijekom večeri dobitnike priznanja i goste zabavljat će poslije jednogodišnjeg izostanka zagtrebački „EUROart band“.

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar je i za 2015. bogat i sadržajan, čak što više i prebogat za vremena u kojima se nalazimo. Ako sve bude po planu, a priča se da hoće, sezonu će otvoriti relijaši 20.ožujka u „najpoznatijem“ selu svijeta – Kumrovcu.  (mik)

Snimci: M.Krpan