2. RALLY KUMROVEC 2012. – PRESS KONFERENCIJA

  

ŠEBALJ U LOVU NA 2 SEKUNDE

 

                    U tjednu smo početka nove hrvatske automobilističke sezone vrhunskih disciplina. Prvi je na redu rally i to ne bilo koji – već jedini ove sezone u kalendaru sprint „2. Rally Kumrovec 2012.“ što ga priprema mladi zagrebački Autoklub „Delta Sport“. Prošlogodišnji prvijenac u Kumrovcu, na brzincima neposrednog okoliša tog pitomog zagorskog mjesta bili su podstreh mladoj i brojnoj stručnoj sudačkoj ekipi ovog zagrebačkog kluba da ne posustaje. Zacrtali su program nastavka niza manifestacija kojima je baza upravo Kumrovec. I kako vrijeme prebrzo prolazi stiglo se i do novog drugog izdanja međunarodne manifestacije u kojoj aktivno sudjeluju i dvije susjedne općine – Kumrovec i Zagorska Sela.

 

2. Rally Kumrovec 2012. čiji je termin održavanja 30. i 31. ožujka najavljen je na konferenciji za novinare održanoj u Autoškoli „Remetinec“, jednom od partrnera u projektu čiji je dio djelatnika poznatiji u medijskim vodama za što su od Hrvatskog auto i karting saveza nagrađeni posebnom Plaketom za 2011. godinu na nedavnoj svečanosti HAKS-a u vodičkom Hotelu „Olympia“.

Već u poslijepodnevnim satima u petak zaživjeti će Servisno parkiralište u Kumrovcu, da bi sutradan od 7 sati uslijedili poslovi administrativnog prijema posada i tehničkog uvida vozila ( „Vag-Toni“). Istovremeno će trajati i dio mogućnosti  upoznavanja dionica brzinskih ispita. Ceremonijalni start, praćen kamerama NET TV ( kao i cilj u 17 sati ), uslijediti će iz centra Kumrovca od 11,45 sati, a borba sa elektronikom i štopericama počet će u 13,09 sati startom prvog od šest ukupno predviđenih brzinaca.

 

-Broj prijava ugodno nas je iznenadio. Na listi je 46 posada iz četiri zemlje okruženja što je za početak sezone izvrsno. Uvjeren sam da je u svemu djelić zasluge sportskih radnika našeg Kluba koji intenzivno šest mjeseci rade na pripremi ove manifestacije koju organiziramo uz svesrdnu pomoć domaćina – Općine Kumrovec i Općine Zagorska Sela. O značaju manifestacije za ovaj kraj dovoljno govori i podatak da je počasni pokrovitelj Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko-zagorski župan – istakao je na susretu s novinarima Željko Štefanić mlađi u funkciji tajnika Organizacijskog odbora.

 

Listu sudionika sa startnim brojem „1“ predvodi najbolji hrvatski rally vozač posljednjeg desetljeća Zagrepčanin Juraj Šebalj, od ove sezone u novom „dresu“ – sa licencom Auto karting kluba „Sveta Nedelja“. I sam je bio sudionik „pressice“ kojom prigodom je istaknuo:

-Slavlje pobjede na prošlogodišnjem Kumrovcu izostalo mi je za dvije sekunde. Ove je godine jedan brzinac identičan prošlogodišnjem, izuzetno zahtjevan, zasigurno, bez skromnosti, jedan od najkompliciranijih u čitavoj mojoj rally karijeri. Uvidom u karte drugog ovogodišnjeg brzinca zaključio sam da niti on nije nimalo jednostavniji. To samo znači da će nastup biti izuzetno zahtjevan. Što se konkurenata tiče najveći mi je rival Mađar Janosz Szilagyi, od ove sezone u dvostrukoj i međunarodnoj ali i domaćoj konkurenciji. Očekujem žestok nastup i Slovenaca Peljhana i Žakelja, te naših veterana Lončarića i Pulića. Biti će zanimljivo, da izuzetno, publika će uživati.

 

Ljubitelje rallya – kraljice auto sporta na otvorenje sezone pozvao je prvi čovjek hrvatskog rallya – sportski direktor HAKS-a ujedno i direktor Rallya Slaven Dedić uz riječi:

-Nadamo se lijepom vremenu i dobroj atmosferi kao i prošle godine, k tome i izvrsnim vožnjama rally majstora.

 

I što drugo – nego subotnji dan planirati posjetom Kumrovcu – zbog Rallya, a onim malo starijima i sjeta na mladost. (mik)