30 GODINA AUTOMOBILIZMA - ČESTITKE NIKI PULIĆU

  

                   Posljednjih desetljeća zasigurno najtrofejniji hrvatski automobilist karijeru je počeo sa dva „lažnjaka“. Sedam dana prije rođendana u kojem je stjecao punoljetnost i pravo upravljanja automobilom realizirao je mladalačku želju i nastupio na prvom automobilističkom natjecanju. A da bi to ispunio morao je „lagati“ i svoje ime. Nastupio je pod imenom Vicko Šoletić.

Riječ je o Dubrovčaninu Niki Puliću koji je 4. srpnja ove godine napunio 30 godina od prvog osvojenog pehara, a bilo je to na tada tradicionalnom i masovnom „Rallyu Sutjeska 1981.“.

Tim povodom i obilježavaju 30-godišnjicu uspješnog automobilističkog sporta ovjenčanog najvišim trofejima među kojima i četiri naslova prvaka Europe na brdskim stazama Hrvatski auto i karting savez iskoristio je prigodu održavanja međunarodne kružne auto utrke „Nagrada Hrvatske 2011. – Kup Sigurnost na cestama“ da na automotodromu Grobnik Niki Puliću uruči posebnu plaketu.

- Dva dana prije no što sam dobio prvi pehar u životu startao sam u 14,30 sati na rally Sutjeska. Bio je to izazov života, a danas je za mnom karijera snova. Morao sam malo lagati, morao sam početi, da tad nisam tko zna bi li danas bio ovdje gdje jesam. Hvala svima koji su me pratili ta tri desetljeća, zajedno sa mnom lili suze i znoj, ispijali šampanjce, plakali i veselili se. Isplatilo se i ponovilo se. Ovo je tek mojih prvih 30 godina u automobilizmu – kazao je ozarena lica sekundu poslije primljene plakete Niko Pulić koji će 12. srpnja uploviti tek u svoju 48. godinu.

A nadomak 50. Niko je trenutno u dva hrvatska prvenstva vodeći – u dvije discipline – i na brdu i u rallyu.

Stvarno, ma gdje mu je kraj. Srećom, još se ne naslućuje……

 

                                                                                                             Zabilježio

                                                                                                             Miroslav KRPAN