322 PRIZNANJA DODJELJUJU SE U ZAGREBU

  

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2015.

 

322  PRIZNANJA DODJELJUJU SE U ZAGREBU

 

                     Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2015. bit će proglašeni u Zagrebu  i to poslije šest godina gostovanja u Vodicama i hotelu „Olympia“. Svečanošću što se održava u petak 12.veljače s početkom u 18 sati  zagrebački Hotel „The Westin“ ugostit će, samo dva mjeseca poslije značajnih FIA susreta – kongresa i proglašenja FIA CEZ Srednjeeuropske zone i najbolje domaće oktance na četiri kotača.

Dodijelit će se 322 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u  automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, ocjensko-spretnosnih vožnji, autoslaloma, kronometar vožnjama i po prvi puta utrkama ubrzanja, te u karting sportu.

Posebnu pažnju plijeni 36 posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti dvije Zlatne plakete klubovima za trogodišnji uzastopni ekipni,odnosno timski naslov prvaka, četiri Zlatne kacige i jedan Zlatni volan HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva. Posebnu čast ima jedan dobitnik Dijamantne zlatne kacige za devet naslova prvaka Hrvatske. Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši protekle sezone, a Nagrade za životno djelo nacionalnog saveza primit će četvorica zaslužnih sportskih sudaca.

 

U osam automobilističkih disciplina i kartingu priznanja za ostvarene rezultate primit će 178 pojedinaca, članova čak 52 hrvatska kluba. Brojem priznanja, čak 32 ukupno za još jednu vrhunsku sezonu izdvaja se 2015.godine najtrofejniji Autoklub „Dubrovnik racing“, dok je sa 22 kluba među nagrađenima najzastupljenija disciplina utrka na brdskim stazama. U karting prvenstvu dobitnici stižu iz 12 klubova.

Dubrovčani su i jedini sa dvostrukom ekipnom krunom u sezoni (krug i brdo), a za razliku proteklih sezona šest je različitih klubova ocijenjeno najuspješnijim organizatorima pojedinih disciplina u čemu za 2015. prednjače klubovi s područja Primorsko-goranske županije.

Tradicionalna večer hrvatskog automobilizma i kartinga čiji je doimaćin Hrvatski auto i karting savez potrajati će dugo u noć, a uz specijalitete tijekom večeri dobitnike priznanja i goste zabavljat će zagrebački „EUROart band“.

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar HAKS-a, iako još uvijek nepotpun zbog usklađenja međunarodnih obveza, i za 2016. je bogat i sadržajan, čak što više i prebogat za vremena u kojima se nalazimo. Prema najavama sezona će se otvoriti  izuzetno rano, već kroz 20 dana  4. i 5. ožujka jubilarnim međunarodnim sprint rallyjem pod nazivom „5. Ina rally Kumrovec 2016.“.

(mik)

Snimio: M.Krpan