46 PRIJAVA ZA 2. RALLY KUMROVEC

  

                        Drugu godinu za redom domaća rally sezona započinje u Zagorju, u Kumrovcu i okolici gdje se krajem ovog tjedna održava „2. Rally Kumrovec 2012.“. Organizator natjecanja 30. i 31. ožujka je zagrebački Autoklub „Delta Sport“ u suradnji sa Općinama Kumrovec i Zagorska Sela.

 

Petomjesečnma pauza učinila je svoje. Svi su se zaželjeli dobrih vožnji , vrhunskih automobila, hrvatskih asova  i inozemnih im konkurenata. Ako „bacimo“ oko na upravo objelodanjenu Listu prijava po svemu sudeći u subotu kada je natjecateljski dan očekuje nas pravi mali „sprint“ oktanski spektakl. Svoj je nastup prijavilo 46 posada iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Bosne i Hercegovine što je za otvorenje nove sezone zadovoljavajuća brojka, gotovo trećinu veća nego li je to bilo prije godinu dana na kumrovečkom prvijencu.

Ceremonijalni start upriličiti će se u 11,45 sati uz Muzej „Staro Selo“ u samom centru Kumrovca gdje će sve posade dobiti svoju minutu pozornosti, a znakovito je da će start i cilj ovog rallya direktno prenositi ekskluzivni medijski pokrovitelj manifestacije „NET Televizija.

Prva posada, a startni broj 1 pripao je najboljim donaćim dečkima Juraju Šebalju i Toniju Klincu u natjecateljski će dio subotnjeg poslijepodneva kranuti u 13,01 sati i to iz servisnig parkirališta. Sudionike ukupno očekuje 98,84 km itinerera tijekom kojih će odvesti šest brzinskih ispita ukupne duljine 41,28 km. Na rubnim dijelovima samog naselja Kumrovca prvi je brzinac duljine 5,99 km ( BI Kumrovec) i u cijelosti je na asfaltu. Druga dionica nešto dulja (7,77 km) imenom „Zagorska Sela“ sa asfaltnom podlogom vodi uskim i zavojitim, atradtivnim cesticama sa ciljem pred samim mjestom Zagorska Sela. Svaka se dionica vozi po tri puta, a pobjednik će se znati već četiri sata po startu – u 17 sati u centru Kumrovca.

Svi zagriženi ljubitelji rallya mogu se već opuštati od petka. Izdavanje putne knjige posadama je 30. ožujka od 15 sati od kada mogu sve do 19 sati i upoznavati brzince.

Prvi rally sezone boduje se u tri konkurencije – Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo sjeverne lige ( donedavno Prvenstvo Regije Sjever HAKS-a).

O potencijalnim sudionicima i favoritima više u danima što prethode rallyu. (mik)