4. MOTORSHOW POREČ 2011. od 14.-16. listopada

  

POREČKI  OKTANSKI VIKEND

 

                     Poreč će po tko zna koji puta biti domaćinom jednog oktanskog spektakla. Čitavo desetljeće,  središte je zaključnog relija sezone, prije koju godinu ugostio je sudionike završne svečanosti proglašenja najboljih automobilista i kartingaša Hrvatske, mnogo je puta bio mjestom održavanja različitih automobilističkih natjecanja, prošle godine u svibnju udomaćio niz trofejnih europskih i svjetskih asova na ogledu šampiona, da bi ove  godine drugi puta, a četvrti ukupno, ponovo bio domaćinom trodnevnog sajma automobila, motocikala i opreme „4. MotorShow Poreč 2011.“, posvećenog sportu i sigurnosti u prometu. Za ovu, a uglavnom i niz ostalih do sada održanih manifestacija auto-moto sporta i industrije zasluge pripadaju Autoklubu „Skok racing“ iz Brtonigle. Ova kao i sve manifestacije što ih provodi i ove sezone AK Skok racing održavaju se pod motom globalne svjetske akcije „Desetljeće sigurnosti u prometu“ koju je pokrenula FIA, podržali Ujedinjeni narodi, a u Hrvatskoj je uz HAK provodi i Hrvatski auto i karting savez.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča, a mjesto zbivanja je novo gradsko parkiralište „Žatika“ nadomak istoimene proslavljene i arhitektonski jedne od najljepših sportskih dvorana u ovom dijelu Europe. Prije tri godine na „starom“ gradskom parkiralištu prvijenac ove manifestacije obišlo je više od deset tisuća posjetitelja, a proljetos  brojnim posjetiteljima, čija se procjena kreće na šest tisuća, pružena je  prilika vidjeti mnoge nove modele automobila i motocikala, kao i proizvode neizostavne prateće automobilske industrije.

 

I ovo jesenje izdanje obilovati će zanimljivostima:  izložbe oldtimera, trkaćih automobila i motocikala, formula i prototipova, tuniranih automobila, a sve je to upotpunio i sportski program prije svega bodovno natjecanje Kupa Hrvatske u kronometar vožnjama, ujedno i bodovanje Prvenstva Regije Zapad HAKS-a i Prvenstva Istarske rivijere.

Očekuje se nastup nacionalnih prvaka u kartingu, supermota i BMX kaskadera, egzibicije drift-era Slovenije i Hrvatske, freestyle vožnje asova Slovenije, Mađarske i Hrvatske, te promo vožnje domaćih i inozemnih automobilističkih asova. Posebna pažnja ovog je puta posvećena najmlađim kartingašima Istre i okruženja uzrasta do 8 godina u cilju promocije karting sporta, ali i posredno sigurnosti u prometu gdje su mladi najugroženiji. Odraslima će zasigurno biti zanimljiv pogled na brojne prestižne automobile Ferrari što stižu iz Italije, kao i Promo team Corvetta, dok će pažnju plijeniti i „car-wash“ sa atraktivnim ljepoticama i prestižnim modelima automobila. Posjetitelji će moći isprobati i terence na posebnom zemljanom poligonu u sklopu Žatike.

Uz sportske i svakodnevne automobile i motocikle naći će se i najjači europski dragster od 2.040 KS što do „stotke“ ubrzava za 0,8 sekundi. Svoje umijeće vožnje, ali ovog puta u raznim vozilima prikazati će i brojni asovi oktanskog spektakla predvođeni najtrofejnijim hrvatskim automobilistom, ove godine dobitnikom prestižne „Dijamantne kacige HAKS-a“ Dubrovčaninom Nikom Pulićem.

Grad Poreč  i domicilna Turistička zajednica daju veliku podršku projektu i manifestaciji koja se održava u posezonskom periodu značajnom za porečki turizam sa željom da se ista nastavi i ubuduće te postane tradicijska priredba. Uoči manifestacije u sjedištu Grada Poreča održana je i konferencija za novinare kojoj su obol pored predstavnika organizatora dali dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić-Dobrilović i direktor TZ Nenad Velenik.

„4. MotorShow Poreč 2011.“ svečano se otvara u petak 14. listopada u 12 sati. Sve o programu manifestacije može se doznati na www.motorshow-porec.com.