75 AUTOMOBILISTA U DUBROVNIKU

  

Završava brdska sezona

 

                        Dubrovnik je domaćin posljednje i odlučujuće utrke Prvenstva Republike  Hrvatske na brdskim stazama. U organizaciji Autokluba „Dubrovnik racing“ vozi se „Nagrada Dubrovnik 2014. – Memorijal Željko Đuratović“, a uz hrvatsko boduje se i državno prvenstvo Crne Gore, te Regije Jug HAKS-a. Prijavljeno je 75 vozača, od čega je 25 iz Crne Gore, dok su domaći iz 17 hrvatskih klubova. Ovogodišnja utrka vozi se na stazi „Komolac-Brgat“  ukupne duljine 3.260 metara uz prosječni nagib 5,56 posto.

Po svemu sudeći nastup u Dubrovniku bit će potvrda novog naslova državnog prvaka za mladog riječkog asa Sinišu Krainca (AK Rijeka) koji je ove sezone upisao već četiri pobjede u Kategoriji I turističkih automobila. Najveći rivali ove sezone, drugo i treće plasirani, bodovno u zaostatku, goranski as Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac) i Mađar Istvan Kavecz (AK Dubrovnik) ovaj su vikend odabrali za druge važne inozemne nastupe. Muhvić je jedini hrvatski vozač sudionik „FIA Hill Climb Mastersa“ u Luxemburgu u konkurenciji 163 vozača iz 22 europske zemlje, dok Kavecz u Italiji brani status vodećeg i gotovo sigurnog prvaka FIA Prvenstva Srednjeeuropske zone (CEZ).

Posebnu pažnju plijeni klupski ogled. Od početka sezone na čelnoj su poziciji članovi Auto karting kluba Petar Klepac iz Gerova, ali naslov i ove godine žele višestruki prvaci domaćini iz AK Dubrovnik. U posljednju utrku ulazi se sa minimalnom razlikom od svega 8,5 bodova. Dubrovčana na svojoj stazi nastupa čak 15, a mladića iz Gorskog Kotara šest. Zanimljiv je i ogled za treće mjesto za koje se bore AK Rijeka i AKK Velika Gorica (razlika pola boda). U Dubrovniku su,očito je, odlučuje sezona i u niz klasa i grupa.

Dvodnevni dubrovački oktanski program počeo je u subotu verifikacijom vozača  i tehničkim prijemom vozila, te treninzima. Dvije bodovne utrke voze se u nedjelju 12.listopada  s početkom u 12 sati. Svečana dodjela priznanja najuspješnijima predviđena je u 19 sati. (mik)

Snimak:M.Krpan