7. HUSQVARNA RALLY SHOW SANTA DOMENICA

  

PRIJAVLJENO 113 POSADA IZ OSAM ZEMALJA

Trodnevni spektakl u Svetoj Nedelji i okolici od petka 25. do nedjelje 27.studenog garantira dobru zabavu i visoki stupanj adrenalina

                        Kraj ovog, posljednjeg tjedna studenog, u okolici Svete Nedelje i Samobora zasigurno je rezerviran za pravi oktanski show. Zasluge se opravdano pripisuju neumorenim  entuzijastima Auto karting kluba „Sveta Nedelja“ koji od petka,25. do nedjelje 27. studenog organiziraju uz tehničku izvedbu  zagrebačkog Autokluba „Delta Timing“ pozivno međunarodno show natjecanje  „7. Husqvarna Rally Show Santa Domenica 2016.“.

Prijavilo se 113 posada iz osam zemalja – Hrvatske, Mađarske,Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Švedske i Njemačke. Nastupati će u 25 različitih marki automobila u brojnim izvedbama, a bit će raspoređeni u četiri klase: sprint do 1400 ccm, pro sport do 2.000 ccm, no limit preko 2.000 ccm i RWD, a posebno će se nagrađivati  juniori do 21 godine, suvozačice, RWD automobili, posade sa Lada automobilima i seniori stariji od 50 godina. Vozi se na  96,89 posto makadamskoj stazi „Savršćak“  dva puta lijevi (6,03 km) i tri puta desni krug (6,48 km) ukupne duljine brzinaca 31,50 km. Poslije svake vožnje vozila se vraćaju u servisni park.

Na kraju natjecateljske sezone dođe i vrijeme ležernosti i opuštanja. Upravo to uz istinski dvodnevni spektakl neovisno o vremenskim uvjetima dožive stotine sudionika, već potvrđenih i naslovima prvaka tituliranih vozača, ali i onih kojima je to pravi izazov.

 

PRVI POBJEDNICI ŠEBALJ I KLINC

 

Na svoje dođe i desetak tisuća ljubitelja brzina koji se skupe uz stazu i bogat,raznovrstan i specifičan vozni park. Vrijedi spomenuti i dosadašnje pobjednike: 2010. Juraj Šebalj i Toni Klinc, 2011. i 2012. Ivan Goran Čibej i Saša Bitterman, te posljednje tri godine Austrijanci Beppo Harrach i Dominik Jahn, koji i ove godine slove favoritima u prestižnoj „Ford Fiesti R5“. No, imat će brojnu i žestoku konkurenciju poput Austrijanaca Riglera i Aignera, Mađara Range, Kovacsa, Slovenca Turka, te domaćih snaga predvođenih ovogodišnjim pobjednikom FIA ERT 2 i Mitropa Cupa Mađara Krisztiana Hidega (AK Delta Sport) i 11-terostrukog hrvatskog prvaka Juraja Šebalja (AKK Sveta Nedelja).

Imena s ovogodišnje liste prijava garantiraju vrhunske vožnje i pravu, show završnicu oktanske sezone u nas.

 

TRI DANA:  OD-DO

 

Okupljanje sudionika moguće je već od petka u podne kada se otvara Servisno parkiralište, a večernji rally party počinje u 21 sat. Subotnji prijepodnevni sati od 10 do 13,30 sati rezervirano je  za upoznavanje brzinaca, a od 11 do 16  sati obvezna je verifikacija i tehnički prijem što će se odvijati na središnjem Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji i prostorima Mjesnog odbora. Ceremonijalni start predviđen je u 18 sati sa Trga Ante Starčevića. Nedjeljno jutro  najavljuje natjecateljski dan od 8,05 sati kada starta prvi, pa do petog čiji je start predviđen u 15,15 sati. U 17,30 sati najboljima će se uručiti počasne i prigodne nagrade.

 

IZA SVEGA SE KRIJE CJELOGODIŠNJI RAD I TRUD                                                                                                          

 

Uoči ovogodišnjeg 7.Rally Showa Santa Domenica održana je konferencija za medije. U ime organizatora, AKK Sveta Nedelja, govorio je Daniel Vojvodić, a kako rally izgleda s vozačke pozicije, prisutnima je u nekoliko riječi rekao aktualni prvak Hrvatske Juraj Šebalj. O turističkoj važnosti ove manifestacije za grad Sveta Nedelja govorila je direktorica TZ Grada Sveta Nedelja Renata Vlahović, dok je ispred Grada  riječi podrške danas i ubuduće uputio zamjenik gradonačelnika Damir Halužan.

-Nikad jača, nikad zanimljivija i nikad zvučnija imena očekuju nas na ovogodišnjem Rally Showu.Lista prijava popunjava se i bolje od očekivanog, pa će organizatori biti na slatkim mukana, jer je startna lista ograničena na 120 posada, a po prvi puta na Savršćaku vozit će posade iz Njemačke i Češke - istaknuo je Daniel Vojvodić, predsjednik organizacijskog odbora.

Dodao je i kako se iza ovakvih brojki krije cijelogodišnji trud i rad, putovanja na puno manifestacija ovakvog tipa u zemlji i inozemstvu i mnogobrojni kontakti s vozačima. Ali ono najvažnije je to što rally traje tri dana.Vozači u pravilu ne pričaju samo o stazi, nego o cijeloj organizaciji, koja je i ove godine na visokoj razini.

-Očekuje nas pet brzinskih ispita, puno jakih i zvučnih imena, isto toliko jakih i dobrih automobila, brojne nagrade, brojne klase, te puno dobre zabave - kako za vozače, tako i za gledatelje - zaključio je Vojvodić.
Pobjednik prvog Rally Showa Santa Domenica, aktualni prvak Hrvatske Juraj Šebalj, ističe kako je tajna ovakvog uspjeha u druženju s vozačima. Budući da se ovaj rally ne boduje za PH, kaže Šebalj, domaći vozači mogu opuštenije voziti.

-Staza je izuzetno jednostavna, no opet treba biti jako koncentriran kako ne bi došlo do izlijetanja, jer stvarno se svi veselimo makadamu i vožnji na njemu. Kad pogledam listu prijavljenih i automobile koji stižu u Hrvatsku, mogu samo reći kako mi je čast nastupiti u tako jakoj konkurenciji - zaključio je Šebalj.

 

NAJVEĆI I NAJJAČI GRADSKI DOGAĐAJ U CILJU PROMOCIJE


Direktorica TZ Grada Sveta Nedelja Renata Vlahović iznimno je ponosna na cijelu organizaciju i ozbiljnost članova AKK Sveta Nedelja. Ističe kako je ovo jedan od najvećih, ali i najjačih događaja koji pridonose promociji Svete Nedelje.

-Veseli me što je Rally Show Santa Domenica prepoznala Hrvatska turistička zajednica i uvrstila ovu manifestaciju u kalendar događanja koje nikako ne treba propustiti. Još me više veseli porast broja  noćenja turista, posebno u dane održavanja ovog rallyja. Smještajni kapaciteti na području Grada Sveta Nedelja već sad su rezervirani, a znamo da je do održavanja rallya ostalo još tjedan dana. Nije mala stvar kad vam u tri dana kroz Svetu Nedelju i njenu okolicu prođe oko 10 tisuća posjetitelja, koliko je u vrijeme održavanja ove manifestacije do ove godine bilo - zaključila je Renata Vlahović.

Potporu manifestaciji od samog početka daje i Grad Sveta Nedelja, rekao je zamjenik gradonačelnika Damir Halužan uz obećanje da će tako biti i u budućnosti.

-Mi u Gradu iznimno smo ponosni na ekipu AKK Sveta Nedelja, jer su oni dokaz da se i u ovako malim sredinama, ali i s relativno malim sredstvima, mogu organizirati manifestacije na ovako visokoj razini. To svima koji žive ovdje treba biti na čast i ponos - istaknuo je Halužan. Dodao je kako će Grad Sveta Nedelja i dalje biti uz organizaciju ove manifestacije koja je od iznimne vrijednosti za grad, ali i okolicu. U budućnosti se nada još većim smještajnim kapacitetima i većim financijskim izdvajanjima iz gradskog proračuna za organizaciju ovog rallyja.

Na konferenciji za novinare, predstavljen je i novi vizualni identitet Rally Showa Santa Domenica. Prezentirane su nove majice kratkih i dugih rukava i zimska kapa. Tim je povodom Vojvodić zahvalio svim sponzorima bez kojih, kako kaže, ovakvu razinu organizacije i ovakav spektakl ne bi bilo moguće postići, te dodao.

-To je još jedan način na koji želimo promovirati naš rally. Na svim velikim svjetskim natjecanjima imate ovakve, nazovimo ih suvenire, koje nosite kući. Na neki način i to je promocija Rally Showa Santa Domenica, Hrvatske, Svete Nedelje i županije.

(mik)

Snimci: Arhiva organizatora