87 AUTOMOBILISTA U DUBROVNIKU

  

Odlučujuća utrka sezone – brdske staze

 

                        Dubrovnik je domaćin posljednje i odlučujuće utrke Prvenstva Republike  Hrvatske na brdskim stazama. U organizaciji Autokluba „Dubrovnik racing“, pokroviteljstvo Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvansku županiju, ze zlatnog sponzora INA d.d., vozi se „Nagrada Dubrovnik 2016. – Memorijal Željko Đuratović“, a uz hrvatsko boduje se i državno prvenstvo Crne Gore, te Regije Jug HAKS-a, ali i Kup Slovačke. Prijavljeno je čak 87 vozača, od čega je 27 iz Crne Gore, dok su domaći iz 18 hrvatskih klubova. Ovogodišnja utrka vozi se na stazi „Komolac-Brgat“  ukupne duljine 3.260 metara uz prosječni nagib 5,56 posto.

Među sudionicima neće biti mladog riječkog asa Siniše Krainca (AK Rijeka) koji je ove sezone pobjedom u Buzetu, ali neovisno o rezultatu najvećeg rivala Mađara  Istvana Kavecza (AK Dubrovnik) na „domaćoj“ stazi, već osigurao novi, ali i obranio prošlogodišnji naslov državnog prvaka u Kategoriji I (turistička vozila). No, zato će se za treće mjesto boriti Riječanin Mario Jurišić (AK RI autosport) i Zagrepčanina sa autostrijskom licencom Damira Mašića među kojima je pet bodova razlike. U svakoj od tri grupe tijesni suz bodovi vodećih – tako u grupi N o rasporedu na godišnjem postolju odlučuju Žarko Knego (Dubrovnik racing), Damir Mašić i Hrvoje Čikor (Dubrovnik racing), u grupi A Laszlo Hernady (Dubrovnik racing) i Marko Ćoza (Rijeka), a u grupi E1 Krainc, Jurišić, te Miroslav Herceg (AKK Petar Klepac) i Kavecz .Među ekipama još jedan naslov najboljih osigurali su članovi AK Dubrovnik racing, tijekom cijele sezone, pa tako i na svojoj stazi  sa 17 najavljenih (!?) vozača najboljniji klub na brdskim stazama Prvenstva Republike Hrvatske.

Dvodnevni dubrovački oktanski program počinje u subotu 10.listopada verifikacijom vozača  i tehničkim prijemom vozila od 8 do 10,30, a nastavlja se treninzima od 12,30. Dvije bodovne utrke voze se u nedjelju  s početkom u 12 sati. Svečana dodjela priznanja najuspješnijima predviđena je u 19 sati.

(mik)