AUTOCROSS - DRUGA UTRKA SEZONE

  

                     U nedjelju 20.listopada  na zasigurno najboljoj i najspremnijoj stazi u Hrvatskoj vozi se druga ovogodišnja domaća autocross utrka. Riječki Autoklub „Svigo“ pod nazivom „Autocross Rupa – Nagrada Matulja 2013.“ organizira međunarodnu utrku u kojoj se očekuje nastup čak 28 vozača u četiri divizije, među kojima je 18 hrvatskih vozača iz šest klubova i deset gostiju iz susjedne Slovenije. Utrka je službeno bodovno natjecanje u čak četiri konkurencije – Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Auto i karting lige Zapad i Prvenstvo Primorsko-goranske županije.

Sezona autocrossa po prvotnom je kalendatu HAKS-a već trebala biti zaključena, ali su i ova i predstojeća utrka u Ozlju promijenile termine. Biti će ovo drugi ovogodišnji ogled krosista. Vodeću poziciju s pobjedom na prvoj utrci u lipnju divizije 1A do 1400 ccm drži svojevremeno državni prvak Siniša Filčić (AK Grobnik), dok je u istoj poziciji divizije 1 (open) Ivo Čizmić (AK Ozalj).

Aktualni prvak Marino Čargonja (Svigo) pobjedom je zasjeo na čelnu poziciju sa najboljim izgledima da je i zadrži u diviziji 1B automobila do 2000 ccm, dok je Igor Svaguša (Svigo) svega 1,5 bod u prednosti ispred višestrukog prvaka Vigora Grpca (Kastavac) u diviziji 3 buggy jednosjeda. Ekipno je u prednosti ekipa Autokluba „Ozalj“. Posebnu atrakciju zasigurno će predstavljati čak osam slovenskih buggyja među kojima je nekoliko državnih prvaka iz ranijih sezona.

Nedjeljni program počinje u 7,30 prijemom vozača i vozila, nastavlja se službenim treninzima u 10 sati. Prva od tri kvalifikacijske vožnje na rasporedu je u 12 sati, a finalne vožnje u 16,30 sati. Oko 18 sati očekuje se objava konačnih rezultata kada će se znati i svi novi državni prvaci. (mik)