AUTOCROSS - GLAVICA SPREMNA ZA DOKAZIVANJA

  

         Na stazi „Glavica“ u Ribniku, nadomak Ozlja zaključit će se ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske u autocrossu. U organizaciji Auto sportskog kluba „Kastavac“ iz Kastva  i uz suorganizaciju Autokluba „Ozalj“ u nedjelju 12. listopada  vozi se „ 15. Nagrada Grada Kastva 2014. – Memorijal Josip Pilat“. Pokrovitelji manifestacije su gradska vijeća Grada Kastva i Grada Ozlja, te Turistička zajednica Grada Kastva.

Utrka je međunarodna tako da uz  20 hrvatskih vozača iz šest klubova nastupa i devet vozača iz susjedne Slovenije u okviru svog nacionalnog prvenstva.

Na posljednjoj utrci sezone odlučivati će se hrvatski prvaci. U Diviziji 1 (open) izgledni prvak je Ivo Čizmić (AK Ozalj), dok njegovom klupskom kolegi Draženu Krznariću u Diviziji 1A (do 1400 ccm)  predstoji borba sa nekoliko konkurenata iako ima zavidnu prednost od pet bodova ispred drugoplasiranog Roberta Zdrinščaka (ASK Kastavac). Marino Čargonja (Svigo) u Diviziji 1B (do 2000 ccm) nadomak je još jednog, četvrtog uzastopnog naslova prvaka, dok će prošlogodišnjem prvaku Divizije 3 Robertu Čulini (RI autosport) uz niz pehova ove sezone teško biti obraniti naslov kojem je sa tri boda više na korak višestruki trofejni prvak Vigor Grbac (Kastavac). U ekipnoj konkurenciji nema dileme – već sigurni trofej ostaje i ove godine u vitrinama Autokluba Ozalj.

Vozi se na stazi „Glavica“ dugoj 900 metara. Verifikacija vozača i tehnički prijem vozila je u nedjelju od 7,30 do 9 sati. S početkom u 10 sati vozi se slobodan trening, a prvi od dva službena na rasporedu su od 10,30  sati. Prva od tri kvalifikacijske vožnje je u 12 sati, a završne finalne vožnje na rasporedu su u 15 sati.

(mik)

Snimak:M.Krpan