AUTOMOBILISTI OPET NA GLAVICI

  

Kronometar  gostuje u Požegi

 

                       Najmlađa hrvatska automobilistička disciplina kronometar vožnje drugi puta ove sezone „gostuje“ izvan svoje kolijevke. Naime, disciplina začeta u Istri bodovanjem za Prvenstvo Republike Hrvatske već je održana u Slanom nadomak Dubrovnika, a u nedjelju, 14.srpnja vozi se treće natjecanje sezone pod nazivom „Nagrada Požege 2013.“. Inicijatori su automobilistički entuzijasti Auto moto kluba „Požega“ koji su sportsku i tehničku organizaciju prepustili Autoklubu „SB autosport“ iz Slavonskog Broda  podržani iskusnim sucima Zagrebačkog automobilističkog saveza.

Vozi se na dijelu legendarne „Glavice“, vojnog poligona u Požegi gdje će se improvizirati staza duljine 1.100 metara, a za bodove svake od tri vožnje voze se po dva kruga. Organizatorima je stiglo 36 prijava iz 15 klubova za PH, među kojima je i 14 iz četiri kluba u bodovanju Prvenstva Sjeverne lige HAKS-a.

Sa dvije dosadašnje „generalke“ sezone u Taru i Slanom u Požegu željan treće pobjede stiže riječki automobilist Ivan Pavlović (AK Rijeka) u Renault Cliu. Za očekivati je da će najveće rivale imati u Marinu Nežiću iz AK Buzet autosporta (Citroen AX GTi) i prošlogodišnjem prvom hrvatskom prvaku kronometra Zoranu Vidmaru (AKK Petar Klepac Gerovo) koji nastupa sa „Zastavom Yugo“. Svi će sudionici biti pobijeljeni u šest klasa, a neizvjesna je i ekipna borba u kojoj minimalnu prednost od tri boda za sada imaju vozači Autokluba „Pula-Rovinj“ ispred pazinskog AK Istra racing teama. Iz prikrajka vrebaju Buzećani, ali svoje slavonske bodove u prvenstvu očekuju članovi SB autosporta  koji su ujedno sa osam predstavnika i najbrojniji sudionici.

Nedjeljni program počinje u osam sati tehničkim prijemom vozila i verifikacijom vozača, dok trening kreće u 10,15 sati. Start prve od tri bodovne vožnje predviđen je u 12 sati, a proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 16 sati. (mik)

Snimci: M.Krpan