AUTOSLALOM PAZIN - JOŠ JEDAN OTKAZ U NIZU

  

Auto i karting liga Zapad

 

                       Auto i karting liga Zapad ( ex Regija Zapad HAKS-a) ove godine  nema sreće sa autoslalomom koji je donedavno deset godina „haračio“ hrvatskim stazama omeđenim čunjevima. Proteklih je nekoliko godina kao prvenstvo uspješno zaživio i na području Istre, Kvarnera i Gorskog kotara, području koje obuhvaća, uključujući rubno i Ogulin.  U kratko vrijeme autoslalom je doživio  krah.

Otkazano je, zbog malog broja prijava, manje od 20,  još jedno ovogodišnje natjecanje. Naime, 3. lipnja neće biti  „1. Nagrade Pazina 2012.“ na  novoj automobilističkoj destinaciji na rubnim dijelovima Pazina i u organizaciji jedne mlade sudačke ekipe koja je proteklih mjeseci posvetila dužnu pažnju pripremama koje su do pet dana pred planirano održavanje dovedene do maksimuma.

Organizator je trebao biti pazinski „Istra racing team“, uspješni istarski automobilistički kolektiv sa nizom pojedinačnih i ekipnih naslova na raznim nivoima i u različitim disciplinama. Uz to posljednjih se sezona potvrđivao kao organizator jedne od rijetkih samoslalnih brdskih utrka u okviru regionalnog prvenstva na stazi Lindar, na drugom kraju Pazina. Ove su godine odlučili brdo, isključivo zbog potrebe većeg financijskog ulaganja privremeno preskočiti, a posvetiti se nešto jeftinijem autoslalomu. No, nisu uspjeli, barem ne za sada. Da li će se s jeseni stvari promijeniti, da li će potražiti neki novi termin teško je kazati, vrijeme „koje ne radi za organizatora“ reći će svoje.

Uoči ovog otkaza već su otkazani Pula i Ogulin. Vozači očito više nemaju – kinte. Da li su ono malo sitniša ostavili samo za državno prvenstvo vidjeti će se već kroz desetak dana kada će zagrebačka Dubrava biti domaćin posljednjih sezona najmasovnijeg autoslalom natjecanja. Iz našeg pera – u božje uši !! (mik)