AUTOSLALOM - SEZONA AUTOSLALOMA U FINIŠU

  

Od sedam planiranih održana su tek tri natjecanja državnog prvenstva. U predstojećih 30 dana održati će se četiri odlučujuća od Dalmacije do Zagorja i Kvarnera, pa opet Dalmacije

 

                    Ove je godine Prvenstvo Republike Hrvatske u autoslalomu počelo u travnju, nastavljeno vikend paketom u lipnju. Dugo toplo ljeto potrajalo je puna tri mjeseca  da bi ove nedjelje, 11. rujna krenuli u svojevrsni „stampedo“ kada će  se do 9. listopada odraditi četiri preostala bodovna natjecanja, od kojih su prvo i posljednje u Dalmaciji. Od sedam planiranih održana su tek tri natjecanja državnog prvenstva. U predstojećih 28 dana održati će se četiri odlučujuća od Dalmacije do Zagorja i Kvarnera, pa opet Dalmacije.

Vrijedni sportski radnici šibenskog Autokluba „Mihovil“ organizatori su i domaćini četvrtog ovogodišnjeg ogleda najboljih domaćih vozača autoslaloma što će se održati na improviziranom trkalištu dionice javne ceste Šibenik – Zablaće. Staza je duga 1.100 metara, a u osam sektora ima 28 klasičnih slalom vrata i 14 čunjeva u nizu na dvije pozicije. Pokrovitelji „5. Šibenskog auto slaloma“ su Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija.

Na tri dosadašnja natjecanja čak su trojica vozača bili nesuđeni ukupni pobjednici. Zašto nesuđeni – naime niti ove se sezone pobjednik „generalke“ ne piše, ali niti ne proglašava posebno, no uvijek je znakovito zabilježiti najboljega u konkurenciji gotovo stotinu vozača. To su tri svojevrsna asa – Dejan Kopajtić (Rijeka), Nino Andrejević (Buzet autosport ) i Marijan Čengić (SB autosport Slavonski Brod). Autoslalomaši se za naslove prvaka Hrvatske i ove godine bore kroz poredak u tri grupe: serija, sprint i sport. U grupi I serijskih automobila poslije tri natjecanja vidjevši je Sandi Jugovac (Istra racing team), u grupi II sprint automobila Nino Andrejević, ujedno vodeći junior, dok Dejan Kopajtić ne ispušta tron grupe III (sport). Među vozačicama Iva Peruško (Pula Rovinj) prednjači.

Kod ekipa, čak 28 plasiranih je u vrhu poretka gusto. Istvarska četvorka vodi „mrtvu“ utrku za prvaka. U neznatnoj su prednosti vozači „Buzet autosporta“, ispred brtoniškog „Skok racinga“, te bodovno  izjednačenih „Istra racing teama“ i „Pula-Rovinja“.

 

Organizator je primio 81 prijavu vozačica i vozača iz 26 klubova, među kojima je gotovo polovica iz deset dalmatinskih klubova tim više jer se natjecanje pored za PH boduje i za Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija).

U subotu 10. rujna od 18 do 22 sata na gornjem dijelu Vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku odvijat će se prihvat vozača i automobila, a sutradan od 7 do 9 sati verifikacija i tehnički prijam. Nedjeljni program nastavlja se u 10,30 sati treningom, a u 13 sati prvom od tri bodovne vožnje. Oko 18 sati u Parku vozača očekuje se proglašenje najuspješnijih.

(mik)