AUTOSLALOM - SEZONU OTVARA VIŠE OD 70 VOZAČA

  

Autoslalom u Španskom

 

                         Automobilistička sezona se zahuktava. Nakon kumrovečkih brega i relijaša, kronometrista u Taru, ovog vikenda, u nedjelju 10.travnja starta i nova sezona Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. U organizaciji zagrebačkog Autokluba „Ina Delta“  na stazi Karting centra Zagreb u Španskom održava se već tradicionalna „8.Nagrada INA Ultra Star FE“ uz glavnog pokrovitelja Ina Maziva d.o.o.Zagreb.

Uz Državno prvenstvo rezultati će se bodovati i za Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a i Prvenstvo Zagreba. Na stazi dugoj 1.010 metara u devet sektora raspoređeno je 26 slalom vrata i jedinstvena klasična cjelina osam čunjeva u nizu.

Autoslalom se očito nakon dvogodišnje stagnacije na velika vrata vraća brojem sudionika među vodeće discipline hrvatskog autosporta. Na startu se očekuje više od 70 vozačica i vozača iz 15-tak klubova od kojih očekivano brojem prednjače zagrebački klubovi AKK Zanatlija i domaćin AK Ina Delta, te AMK Dugo Selo. Slalomašku elitu predvodi aktualni državni prvak protekle dvije godine Hrvoje Belinić koji brani boje Autokluba Pula-Rovinj, a od ove sezone u istom „dresu“ vozi i donedavni Samoborac državni prvak grupe serijskih automobila Marko Mirosavljević. Tako će njih dvojica uz Domagoja Belinića i bračni par Ivu i Nenada Damariju nastojat biti dostojan ekipni konkurent Sportskom klubu Samobor čija je ekipa prošle godine postala prvacima, svega nekoliko bodova više od Puljana. Samoborci su se ekipirali pa uz oca i sina Antuna i Gorana Laušina, te Marka Stanisavljevića „družinu“ su pojačali Buzećani Mia Ozvačić i Igor Bogović, lideri bazne serijske klase.

Kad se spomenutima priključe brojna imena vječitih zagrebačkih klupskih rivala Zanatlijaša i Deltaša, spektakl je zagarantiran. Vrijedi stoga nedjelju rezervirati za „izlet“ u urbanu sredinu Španskog.

Nedjeljno jutro od 8 sati rezervirano je za jednosatnu verifikaciju vozača i tehnički prijam vozila, a trening počinje u 10,30 sati. Voze se tri vožnje od kojih dvije bolje ulaze u konačni rezultat. Prva starta u 13 sati, a proglašenje najuspješnijih je oko 18 sati.

(mik)