Ovdje ste:   AUTOSLALOM U ZAGORI

AUTOSLALOM U ZAGORI

  

Prvenstvo Dalmacije u autoslalomu

 

                     Vrijedni sportski radnici Sportskog autokluba Split u suradnji sa SAK „BMW Zagora“ pripremili su bodovno natjecanje Regionalnog kupa Regije Jug „Cetinski super autoslalom Trilj 2012.“  što će se održati u nedjelju 8. Srpnja.

Održava se u Trilju na posebno pripremljenoj dionici županijske ceste Trilj – Bisko ukupne duljine  2.610 metara sa nizom  slalom vrata podijeljenih u devet  sektora. Prijem vozača i vozila odvijat će se od 7,30 do 9,15 sati kod Gradske uprave Trilj, trening počinje u 10,45 sati, a svečano otvaranje je u 12,30 sati. Start prve od tri bodovne vožnje je u 12,45 sati, a podjela nagrada najuspješnijima očekuje se oko 18,30 sati.

Prijavljeno je 43 natjecatelja iz 11  klubova Dalmacije, a među njima je  i jedan Dubrovčanin sa licencom AK Dubrava (Mato Milković) što znači otvoreni tip natjecanja. Vozi se u dvije grupe serijskih, odnosno sprint i sport automobila unutar kojih su po tri klase do 1200, do 1600 i preko 1600 ccm. Posebna C grupa raspisana je samo za nagrade u otvorenoj konkurenciji i u istu se svrstavaju vozila bez posebnih ograničenja kubikaže.

Triljski autoslalom prvo je od za sada tri prijavljena natjecanja sezone Regije Jug. Predstoje još dva upisana i u kalendar PH a to su 9. rujna u Šibeniku i 23. rujna u Dubrovniku. (mik)