DRAGAN SERDEN - NOVI DIREKTOR KRUGA

  

                   U ovogodišnju natjecateljsku sezonu OAŠ HAKS-a kreće u nešto izmijenjenom sastavu. Naime, nova 16. sezona automobilističkih prvenstvenih natjecanja otkako je osnovan Hrvatski auto i karting savez započela je neizvjesnošću oko opstojnosti Dubravka Čikora na funkciji sportskog direktora HAKS-a za kružne auto utrke i člana Odbora za auto sportove HAKS-a. Na žalost Čikor je ponuđenu ostavku potvrdio upravo u danima okupljanja na svečanosti u Vodicama prije dvadesetak dana. Tako je predsjednik Odbora za auto sportove  Arsen Ulčar morao u funkciji  „mandatara“ iznaći novo rješenje, predložiti novog sportskog djelatnika za tu zahtjevnu funkciju.

Nakon razgovora i  konzultacija prijedlog je proteklih dana usuglašavao Upravni odbor HAKS-a, te donio odluku o prihvaćaju predloženog od strane Ulčara.

 

Za novog sportskog direktora HAKS-a za kružne auto utrke  i člana OAŠ-a imenovan je Dragan Dado Serden, sportski sudac iz Dubrovnika iza kojeg je niz godina uspješnog rada i rukovođenja kako u svojoj sredini, klupskoj i regionalnoj, tako i na niz natjecanja, te u nekim tijelima HAKS-a. Serdenu predstoji  zadaća objedinjavanja svega važnog za nekada uspješnu disciplinu, brojnu i po natjecanjima i po sudionicima, ali koju je među prvima, ne samo na ovim našim prostorima već i šire „nagrizla“ sveprisutna recesija. Međutim, tračak nade nazire se od sredine prošle godine kada se među ostalim „krug vratio kući“ uspješno realiziranom međunarodnom  kružnom utrkom na Automotodromu Grobnik, očekujući da se isto krajem lipnja ponovi i 2012. godine. Prvenstvo Republike Hrvatske raspisuje se i u 2012. uzimajući u obzir i nekoliko utrka izvan područja Hrvatske pa je to mogućnost više da se i hrvatski automobilisti međunarodno dokazuju i potvrđuju.

Dadi Serdenu čestitke uz najbolje želje za uspješnim radom i još boljom suradnjom sa brojnim sportskim radnicima koji „krug imaju u malom prstu“,  članovima OAŠ-a, kao i vozačima kojih – kud sreće da na stazama bude što više. (mik)

 

Snimio: M.Krpan