BEPPO HARRACH ČETVRTI PUTA POBJEDNIK

  

7. Rally Show Santa Domenica

 

BEPPO HARRACH  ČETVRTI  PUTA POBJEDNIK


                      Sedma po redu jedinstvena oktanska manifestacija u nas „7.Husqvarna rally show Santa Domenica 2016.“ u organizaciji Auto karting kluba Sveta Nedelja okupila je 107 posada iz osam zemalja. Trodnevni program otvoren je spektakularnim vatrometom i predstavljanjem svih sudionika na startnoj rampi na središnjem gradskom trgu pod pokroviteljstvom Grada.

Pod okriljem kiše i magle u ranim jutarnjim satima  favorit natjecanja Austrijanac Beppo Harrach (Ford Fiesta R5) odvozio je prvi brzinac u svom prepoznatljivom stilu i unatoč pogreškama završio na prvom mjestu. Najvećeg rivala Mađara Petera Rangu (Škoda Fabia R5) iza sebe je ostavio samo 2.4 sekunde, no Ranga je tri slijedeća brzinca dobio u svoju korist s minimalnim razlikama stekavši prije završnog petog kruga 3,6 sekundi prednosti.

I dok su mnogi vjerovali kako je ta prednost nakon osvojena tri brzinska ispita dovoljna za pobjedu, Harrach je, slično kao i prošle godine, na BI 5 prestigao Rangu za 0.9 sekundi i ostvario rekordnu četvrtu pobjedu na Rally Showu Santa Domenica. Peter Ranga morao se zadovoljiti drugim mjestom na prvom susretu s makadamom na Savrščaku, a na treće mjesto izvrsnom vožnjom popeo se slovenski as Rok Turk (Ford Fiesta R5) čiji je zaostatak za pobjednikom bio 47,5 sekundi. Među juniorima pobjedu je odnio domaćin Marko Lončarić (Subaru Legacy GT), drugoplasirani bio je Slovenac Rok Bodlaj (Peugeot 106 XSI), a treće mjesto odnio je Mađar Dominik-Mano Paczur (Lada 2101). Od veterana najbrži je bio Nenad Lončarić (Subaru Impreza STI), drugi je bio Mađar Csaba Bakonyi (Mitsubishi Lancer Evo III), a treći Talijan Roberto Colasio (BMW 320i). U klasi Sprint pobjednik je Alen Lampe (Slovenija, VW Polo 1.4 16V), drugo mjesto zauzeo je Luka Hrubi (Hrvatska,Peugeot 106 Rallye), a treće Damjan Jeram (Slovenija, VW Polo). Na zadnjem pogonu najbrži je bio Mađar Gergo Szauer (Lada 2105) ispred sunarodnjaka Arpada Balatonyija (Lada VFTS), dok je treće mjesto pripalo Talijanu Massimilianu Cattelanu (Mercedes 190E). U kategoriji PRO sport  prvo mjesto osvojio je Šveđanin Mattias Ledin (Peugeot 208 R2) ispred Mađara Szabolcsa Borbasa (Citroen DS3 R3T) i Balazsa Siebela (Toyota Corolla).

 

ŠEBALJ  UZ  MRGUDA „NA SKIJAMA“ DO 6.MJESTA

 

Među prvih deset u ukupnom poretku tri su hrvatska vozača. Na zanimljiv je način u skijaškoj opremi 11.naslov prvaka Hrvatske šestim mjestom na ovogošnjem showu osvojio Juraj Šebalj, prvi pobjednik Santa Domenice s kojim se u Mitsubishi Lanceri evo IX nalazio Miroslav Zrnčević-Mrgud, trofejni drifter i novinar. Mjesto slabiji bio je u identičnom automobilu  Mađar sa hrvatskom licencom Szabolcs Varkonyi (suvozač  Gergely Makai), dok je osmi bio svojevremeni reli prvak Nenad Lončarić nastupivši uz suvozača Tomislava Pazmana u Subaru Imprezi Sti. Tako su Šebalj i Lončarić kao članovi  AKK Sveta Nedelja svom matičnom klubu uz izvrstanu organizaciju pridodali razloge dodatnog slavlja za dobre rezultate.

 

POD VATROMETOM NA KOSILICAMA

 

Gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin simbolično je označio start sedmog izdanja Santa Domenice koji je popraćen veličanstvenim vatrometom. Svaka je posada, a više ih bijaše od stotinu, popraćena gromoglasnim pljeskom ljubitelja brzina, oktana i nečeg posebnog što Show Santa Domenica zapravo i jest. Te prve večeri, nadomak startne rampe, zanimljiv je bio ogled sedmorice veličanstvenih, ponajboljih reli asova, vozeći Husqvarna kosilice između čunjeva. Najbolje vještine pobijedivši konkurente pokazao je Austrijanac Gerald Rigler.

 

I tako, još jedna sedma „Santa“ je za nama. Oduševljenje makadamskom stazom gotovo svih sudionika, atmosferom i organizacijom kojom se ljestvica kvalitete iz godine u godinu diže sve više, garantira povratak svih kroz 365 dana u Svetu Nedelju i na Savrščak

(mik)

 

Snimci: arhiva organizatora