BOGAT OKTANSKI VIKEND NA HRVATSKOM JUGU

  

BANIĆI - SLANO: AUTOSLALOM I KRONOMETAR

 

                  „Nagrada Ragusa Racing 2015.“jedinstveni je naziv dvodnevnog automobilističkog vikenda čiji je domaćin i organizator Autoklub Ragusa racing iz Mokošice.

U subotu se održava treće natjecanje ovogodišnje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu, dok je u nedjelju peto,pretposljednje natjecanje kronometar vožnji PH.

Sva se natjecanja odvijaju na improviziranoj stazi Industrijske zone Banići nadomak Slanog.

 

Autoslalom:

 

HRVOJE BELINIĆ BODOVNO U PREDNOSTI

 

Nastup u autoslalomu prijavila su 43  vozača i vozačice iz 13 klubova, a slalomašku elitu predvodi Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) čija je prednost samo četiri boda u odnosu na drugoplasiranog Gorana Laušina (SAK Samobor). Identičan je njihov odnos u ukupnom poretku kao i grupi II print automobila.  Kod serijskih vozila s dvije ostvarene pobjedeu Zagrebu i Generalskom Stolu Marko Mirosavljević (SAK Samobor) izdvojio se na vrhu ljestvice i sigurnije dočekuje završnicu prvenstva u odnosu na klupske kolege Daria Mučnjaka i AntunaLaušina. Ekipno su dva kluba izjednačena AK Pula-Rovinj i SAK Samobor, pa među njima treba tražiti novog klupskog prvaka.

Subotnji program počinje verifikacijom u 9 sati, trening je u 11,45, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 13,15 sati. Vozi se na stazi duljine 1-430 metara s 36 slalom vrata.Proglašenje najuspješnijih je oko 18 sati.

 

Kronometar:

 

VIVODA VELIKIM KORACIMA DO NASLOVA

 

U nedjelju 27.rujna 58 vozačica i vozača iz 15 klubova, od kojih je svega 14 izvan Dalmacije nastupa na najmlađoj domaćoj prvenstvenoj auto disciplini – kronometru. Sa zavidnom prednošću od 11 bodova na čelnoj poziciji ukupnog poretka uoči Banića nalazi se nova buzetska auztomobilistička nada mladi Patrik Vivoda (AK Buzet Autosport). Zasigurno najveći rival mu je klupski kolega Zagrepčanin Vjekoslav Čičko čiji je zaostatak 11bodova u ukupnom poretku. Njih dvojica ujedno predvode i najuspješniju ekipu Autokluba Buzet Autosport koji su trenutno 15 bodova u prednosti ispred porečkog Autokluba „D.T.“.

Vozi se tri gruga na stazi duljine 630 metara.

Verifikacija i prijem je od 8,30 sati, trening je u 11,15, a prva vožnja u 13,15 sati. Oko 17,30 sati na završnoj svečanosti najuspješniji će primiti zaslužene nagrade.

(mik)

Snimci: M.Krpan