MEĐUNARODNA BRDSKA UTRKA U SLOVENIJI - NASTUP DVOJICE HRVATA

  

                  Druga polovica kolovoza u susjednoj Sloveniji rezervirana je za dvije značajne međunarodne brdske auto utrke. Ovog se vikenda vozi nedaleko Škofje Loke, a kroz 15 dana  28. kolovoza u Ilirskoj Bistrici na rasporedu je pretposljednja utrka sezone Prvenstva Europe na kojoj se očekuje i značajan broj hrvatskih vozača. Biti će to ujedno posljednja utrka uoči naše perjanice u Buzetu, jubilarne 30.  kojom će završiti ovogodišnje prvenstvo starog kontinenta.

Na dionici  Todraž – Lučine, zapadno od Ljubljane, 13. i 14. kolovoza  održava se međunarodna brdska automobilistička utrka „Lučine 2011.“. Boduje se za FIA Challenge, FIA pokal, Prvenstvo Srednjeeuropske zone (CEZ) turističkih i povijesnih vozila, te  državna prvenstva Slovenije i Austrije. Prijavljeno je 83 vozača i vozačica iz devet europskih zemalja.

Očekuje se sudjelovanje i dvojice  hrvatskih vozača koji su ove sezone zabilježili već nekoliko inozemnih nastupa posebno u okviru bodovanja hrvatskog međunarodnog prvenstva i Prvenstva CEZ-a.  U klasi N+2000 nastupiti će  Tomislav Muhvić, član riječkog Autokluba „M.R.C. Sport“ u prestižnom „Mitsubishi Lanceru EVO IX“, dok će  u klasi E1 do 2000 ccm novopripremljeni „Citroen AX 1600“ voziti Riječanin Mario Jurišić, član AK „RI autosport“.

Zasigurno će najveću atrakciju predstavljati nastup čak 14 formula i prototipova. Šestoricu Austrijanaca predvodi  Hubert Galli (Dallara Indycar IR9), a startati će i Mađar Laszlo Szasz ( Reynard Zytec F 3000) koji ove sezone vozi i na svim hrvatskim stazama, Čeh Milan Svoboda ( Lola T96/50), Talijan Marieto Nalon (Lola F3000), dok domaćini najviše očekuju od svog internacionalca Vladimira Stankoviča u formuli Reynard  KL 01.

Vozi se na atraktivnoj i zahtjevnoj stazi duljine 3.950 metara. Prvi od tri treninga starta u subotu u 11 sati, a u nedjelju su na rasporedu tri bodovne vožnje čija se vremena zbrajaju za konačni rezultat. Prva starta u 10 sati.  (mik)