Biblioteka Sportski velikani promovira knjigu Miroslava Krpana

  

ZRELA DOB – VINKO SURINA .... legenda

                    Riječka izdavačka kuća Adriapublic i Moto klub Kvarner priređuju u subotu 28.listopada na Automotodromu Grobnik promociju knjigu „Zrela dob – Vinko Surina ... legenda“ čiji je autor riječki novinar Miroslav Krpan.
U knjizi posvećenoj životu, obitelji, djelu, uspjesima,dočarana je priča o Vinku Surini koji je nedavno navršio 89 godina bogatog i plodonosnog života, svojevrsnoj legendi - priča je to o čovjeku, sportašu, motociklističkom prvaku, antifašistu, političaru, lovcu, gospodarstveniku, kolekcionaru i restauratoru, humanistu i donatoru, društveno angažiranom žitelju Rupe koja je u njegovu životu – više od svega. Kroz 30-tak poglavlja uz 160 fotografija i 70-tak različitih priloga, knjiga je jedna od rijetkih koja se u nas bavi ljudima ili događanjima u oktanskom sportu kojem je kroz različite načine Vinko Surina posvetio 60 godina svog života.
„Zrela dob – Vinko Surina ... legenda“ deseta je knjiga riječkog Adriapublica u Biblioteci Sportski velikani. Miroslavu Krpanu, istaknutom sportskom djelatniku u oktanskim sportovima, uredniku www.haks.hr-press , nakon nekoliko suautorstava u knjigama i monografijama, prva je ovo samostalna knjiga, koji je više od 40 godina u novinarstvu posvetio prvenstveno oktanskim sportovima i jedan je od rijetkih domaćih kroničara zbivanja na dva ili četiri kotača.
Uoči same promocije što će početi u 15,30 sati u Press centru Automotodroma Grobnik, od 15 sati bit će izložen dio bogate kolekcije motocikala Vinka Surine i njegove obitelji. U programu sudjeluje KUD Učka iz Matulja, a o knjizi će, uz Vinka Surinu i autora, govoriti glavni urednik Biblioteke Sportski velikani Vladimir Vujnović i Mladen Črnjar,predsjednik Moto kluba Kvarner.