DA SE LIJEPE BUBREZI ZA SJEDALO

  

41.INA Delta rally

 

.... DA SE LIJEPE BUBREZI ZA SJEDALO

 

                      Prije koji dan u finalizaciji višemjesečnih priprema tradicionalnog, ovaj puta slijedom 41. Ina Delta rallya na „pressici“ u sjedištu vodećeg naftnog koncerna u nas gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je izjavio.

-Jednom prilikom u Italiji sam imao priliku sjesti u trkaći automobil s vozačem Formule 1 Giancarlom Fisichellom. Provozao me malo, osjetio sam kako to izgleda i malo su mi se zalijepili bubrezi za sjedalo.

Eto tako divani gradonačelnik Metropole koja ovog tjedna dočekuje jedno reprint izdanje nekada, a i opet, slavne „Delte“. I upravo Bandić slovi za jedan od potpornih stupova koji u ime Grada potvrđuje kako će Zagreb „...pružiti svu logističku pomoć ovoj utrci koja pozitivno utječe na sportsku, ekonomsku i turističku promociju Zagreba“.

Rally s tradicijom, kultna „Delta“ održava se u organizaciji Autokluba Ina Delta 11. i 12.rujna. Obroncima Medvednice i u okruženju „Karingtonke“ očekuje se 40-tak posada.

 

Ponovo se starta uz poslovnu zgradu Ine, servisno parkiralište je na Zagrebačkom velesajmu, „gradski“ brzinac se vozi dva puta prvog dana u večernjim satima znanom dionicom automobilističkog spektakla „pod most“, dok se subotnji program odvija na padinama Sljemena u svim relijaški poznatim pravcima.Više od 300 km itinerera od čega 41,37 posto otpada na osam brzinskih ispita očekuje sudionike koje predvode već niz godina najbolji hrvatski dvojac relija Juraj Šebalj-Toni Klinc.

-Nismo se previše pripremali, ali sve nam je ionako poznato. Staza je identična kao prije i pred domaćom publikom uvijek idemo na pobjedu. Ne jurimo za rekordima, ali pobjeda na Delti je pitanje časti – dojam je Jure Šebalja kojem je ovo 17.nastup na „Delti“ kojom bilježi i 20 godina od premijernog automobilističkog nastupa. Ipak, jure 7.pobjedu na Delti.

 

Medijima i ljubiteljima relija manifestaciju su predstavili: Mladen Blašković, predsjednik AK INA Delta, Tomislav Thür, izvršni direktor PF Korporativnih poslova Ina Industrije nafte d.d., Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Berislav Čegelj, direktor Ina Delta rally i Mato Šebalj, pomoćnik direktora.

U ime organizatora svima je zahvalio Mladen Blašković riječima:

-Organizacija ove priredbe dokaz je da se velike manifestacije u gradu Zagrebu mogu uspješno organizirati isključivo simbiozom triju najvažnijih interesa:potporom Grada Zagreba,velikog sponzora kao što je naša Ina, te entuzijazmom sportskih djelatnika organizatora.

Ina se polako ali sigurno vraća u hrvatski oktanski sport ( iako će neki kazati kako nikad nije niti otišla,op.a.), pa stoga ohrabruju riječi Tomislava Thüra:

-Ina Delta rally najznačajnija je automobilistička priredba u Hrvatskoj, pa i u ovom dijelu Europe, stoga smo u Ini ponosni što je podržavamo već dugi niz godina te i tako doprinosimo razvoju sporta, sportskog duha i zajedništva. Posjetitelje častimo i besplatnim koncertom Opće opasnosti koji će se održati u petak,11.rujna u 20 sati na Velesajmu, te su svi pozvani.

 

„Delta“, rally of formata se ne propušta. I još k tome kad se spoji ugodno s korisnim, red glazbe, red brzine, svi dolaze na svoju računicu. Predstoji poslastica „kraljice oktana“.

(mik)