DIJAMANTNA KACIGA TONIJU KLINCU

  

Svečanom dodjelom priznanja zaključena sezona 2014.

DIJAMANTNA KACIGA  TONIJU KLINCU

                   Za nama je još jedna tradicionalna svečanost Hrvatskog auto i karting saveza na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim sudionicima prvenstvenih natjecanja u automobilizmu i kartingu.                     

 Hrvatski auto i karting savez u hotelu Olympia u Vodicama zaključio je uspješnu i izuzetno bogatu prošlogodišnju natjecateljsku sezonu 2014.gidine. Dodijeljeno je 276 različitih priznanja za rezultate ostvarene na stazama, kao i posebna priznanja proistekla po pravilnicima domaćeg auto i karting sporta. U pojedinačnoj konkurenciji za prvo, drugo ili treće mjesto brojnih klasa ili grupa, odnosno ukupnog poretka nagrađeno je 157 pojedinaca iz 43 kluba.

U samom početku svečanosti pozdravne govore održali su Matko Bolanča,predsjednik HAKS-a, Dragan Serden, predsjednik Odbora za auto sportove HAKS-a i Ivan Majdak,predsjednik Odbora za karting HAKS-a. Svečano ozračje u uvijek ugodnoj sredini Hotela Olympia čiji je domaćin Josip Stojanović-Jolly, vlasnik ujedno i član UO HAKS-a, uz zabavni dio zagrebačkog EUROart banda.

Trofejima ostvarenim na stazama širom Hrvatske, a i ponekoj izvan granica veselila se većina dobitnika i njihove pratnje. Ipak, izostao je dio dobitnika, dijelom opravdanih, ali ima i onih, skoro 20-tak koji nisu našli niti za shodno da se jave  i barem pokušaju ispričati svoj izostanak. Žalosno, ali to je dio „kućnog odgoja“. Uostalom, završna svečanost sezone priređuje se u čast svim dobitnicima priznanja.

 

NAJ VOZAČI....

 

Najuspješnijim automobilistima sezone 2014. proglašeni su Juraj Šebalj kao vozač i Toni Klinc kao suvozač, rally posada AKK Sveta Nedelja, Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) najuspješnija je vozačica, a Sven Gorup (AKK Zanatlija Zagreb) najuspješniji junior u auto sportu. U kartingu su dijeljena tri priznanja – Ivan Žovan (KK 1 Zagreb) najbolji je senior, Juraj Kovačić (KK Koprivnica)  junior, a Marko Mesić (AKK Ivanić ) početnik – „rookie sezone“.

 

ZLATNI TROFEJI I PLAKETE

 

Najviše priznanje HAKS-a „Zlatni trofej“ dodjeljuje se u dva oblika za tri uzastopna ili pet sa prekidima naslova prvaka Hrvatske. Tako su Zlatne kacige zaslužili su Laszlo Szasz (AK Dubrovnik racing) na brdskim stazama, te Denis Rubinić (AK Opatija Motorsport) i Toni Klinc (AKK Sveta Nedelja) u auto rallyju. Zlatni volan osvojili su sudionici i prvaci autoslaloma Goran Laušin (SAK Samobor), Nino Andrejević (AK Opatija), Dario Mučnjak (SAK Samobor) i Iva Damarija (AK Pula-Rovinj). Zagrepčanin Toni Klinc nakon devet naslova prvaka Hrvatske u periodu od 2004. do 2014. godine i tri Zlatne kacige osvojio je i onu jedinstvenu Zlatnu kacigu s dijamantom i tako se svrstao među malobrojne osvajače ovog laskavog priznanja HAKS-a. Za trostruki  naslov ekipnog prvaka u kronometar vožnjama Zlatna plaketa HAKS-a dodijeljena je Autoklubu „Istra racing team“ iz Pazina, u istoj disciplini trostrukom uzastopnom prvaku u konkurenciji timova pod nazivom „www.riautosport.hr team“ (AK RI autosport).

 

ORGANIZATORI  ZA  5+

 

Odlukom stručnih odbora za auto sportove iu karting proglašeni su i najuspješniji organizatori – zagrebački Autoklub „INA Delta“  za natjecanja na brdskim stazama, auto rallyu i autoslalomu, AK Svigo Matulji (autocross), AK Poreč Motorsport (kronometar vožnje), AMKK Cobra Virovitica (karting), te Autoklub Buzet za brdsku auto utrku europskog prvenstva.

 

POSEBNA PRIZNANJA

 

Posebnim priznanjima nagrađeni su Austrijanac Karl Rumpler (AK Delta Sport Zagreb) za dugogodišnje nastupanje na rallyjima u Hrvatskoj, te Juraj Combaj i Krešo Krajačić (AK Zagorje Oroslavje) za Fair play. Za postignute rezultate na međunaropdnim natjecanjima nagrađeni su: Tomas Hrvatin i Petra Perčić Hrvatin (AK Opatija Motorsport), Juraj Šebalj i Toni Klinc (AK Sveta Nedelja), Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac Gerovo), Karlo Župan (Belson nostalgija Zagreb), te članovi AK Dubrovnik racing Ivan Pulić, Laszlo Szasz, Laszlo Hernady i Istvan Kavecz. Za izniman doprinos u realizaciji 41.Croatia rallya plakete su dobili Damjan Novak i Daniel Šaškin iz Autokluba „D.T.“ Poreč i Edin Mališević iz Policijeske uprave Istarske.

 

DRŽAVNI PRVACI

 

Državnim prvacima u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su: karting: Matija Jurišić (AK RI autosport), Juraj Kovačić (KK Koprivnica), Kristijan Habulin i Ivan Žovan  (KK 1 Zagreb); brdske auto utrke: Siniša Krainc (AK Rijeka), Laszlo Szasz (AK Dubrovnik racing), Tomislav Muhvić i Željko Pavičić (AKK Petar Klepac); rally: Juraj Šebalj i Toni Klinc (Sveta Nedelja), Marsel Katić i Denis Rubinić (AK Opatija Motorsport); autocross: Ivo Čizmić (AK Ozalj), Roberto Zrinščak i Vigor Grbac (ASK Kastavac) i Marino Čargonja (AK Svigo); ocjensko-spretnosne vožnje Hrvoje Čizmek (AMK Dugo Selo); autoslalom: Nino Andrejević (AK Opatija), Goran Laušin (SAK Samobor) i Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj); kronometar vožnje: Marin Čohar (AK RI autosport).

(mik) 

Snimci: Dijana (haks.hr)