DO POBJEDA UZ MISLI NA MALENU NINU

  

AUTOSLALOM - Humanost na oktanski način

 

                       Humanost će ovog vikenda među oktancima biti na punoj visini. Posljednje, četvrto ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu „13.Nagrada Grada Zagreba – 3.Memorijal Mire Nikolić“ održava se na Karting stazi Špansko u srcu Zagreba, a u spomen najtrofejnije i najbolje hrvatske vozačice svih vremena Mire Nikolić. Za nedjeljno natjecanje 25.listopada prijavilo se čak 83 vozačice i vozača iuz 21 kluba, a uz bodove državnog osvajat će se i bodove Prvenstva Sjeverne lige i Prvenstva Grada Zagreba.

 

KRUG ZA NINU

 

Humanitarni aspekt kroz moto „Autoshow za Ninu“ posvećen je malenoj bebi Nini Vidmar kćerki sportaša Martine Mihok i Zorana Vidmara, te unuke sportskih entuzijasta obitelji Mihok iz Dugog sela. Nina boluje od teške i specifične bolesti i već se neko vrijeme nalazi na liječenju u inozemstvu. Organizator je pokrenuo humanu akciju  kojom je pozvao sadašnje i bivše vozače, suce, novinare i sponzore, te prijatelje auto sporta da „s jednim krugom za Ninu“ iskažu svoju solidarnost uplatom simbilične startine koju će pridružiti čistom prihodu s natjecanja i donirati za troškove liječenja malene Nine. Program „Krug za Ninu“ odvijat će se od 11 do 13 sati s promo vozilima koja su osigurali Emil Frey Autocentar Zagreb, Gašparić auto Velika Gorica, Juraj Puškar, te Ina Industrija nafre d.d..

Proteklog vikenda svoju humanost za Ninu Vidmar pokazali su i automobilisti na završnici kronometar PH gdje su inicijativom organizatora natjecanja Autokluba RI autosport prikupljena sredstva sudionika i organizatora donirana za daljnje liječenje kćerkice obitelji Vidmar-Mihok.

 

ODLUKE O PRVACIMA

 

Uz humanu notu posljednji ogled slalomaša imat će izuzetno sportski naboj. Odlučuju se prvaci i pobjednici. U ukupnom poretku Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) ima tek dva boda viška ispred najvećeg rivala Gorana Laušina (SAK Samobor), dok će za najmanje treću poziciju nastojati zadržati pobjednih prethodnog natjecanja u Dubrovniku Dubrovčanin Mladen Đajić (AK Ragusa racing). Sva tri prva mjesta grupe „Serija“ rezervirana su za članove SAK Samobor -  Marko Mirosavljević s tri pobjede u znatnoj je prednosti ispred klupskih kolega Daria Mučnjaka i veterana Antuna Laušina,  dok će se mlađi Laušin, Goran, sin višestrukog prvaka u grupi „Sprint“ boriti za primat sa Hrvojem Belinićem čija je prednost samo dva boda. Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) uz kronometar naslov u konkurenciji vozačica jedina je sigurna prvakinjameđu vozačicama autosalaloma. Juniorski naslov mogao bi ostati u Zagrebu u poznatoj oktanskoj obitelji Knez gdje mladi Tomislav (AK Delta Timing) drži lidersku poziciju uoči Španskog. Ekipni naslov odlučuju međusobno SAK Samobor i AK Pula-Rovinj. Pobjednike klasa odlučivat će se u četiri od sedam raspisanih u ovoj sezoni.

Trkalište na karting stazi Špansko pripremljeno je na punoj duljini od 1.004 metra uz 26 slalom vrata i dodatne skupine osam čunjeva u nizu. Jutarnji sat od 8 do 9 rezerviran je za verifikaciju sudionika, trening je u 10 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13 sati neposredno po svečanom otvaranju. Pobjednici će zaslužena priznanja primiti oko 17 sati.

(mik)