Ovdje ste:   DUGO SELO PRVI DOMAĆIN

DUGO SELO PRVI DOMAĆIN

  

Senzacionalan „povratak“ OSV-a

DUGO  SELO  PRVI  DOMAĆIN

                      „Ma ljudi jel to moguće“ – izjavio bi legendarni Mladen Delić !

Do prije koji mjesec činilo se gotovo nemogućim da nakon desetak godina jedno natjecanje bazne automobilističke discipline hrvatskog prvenstva – ocjensko-spretnosnih vožnji može ponovo okupiti više od 50 sudionika.

 

Vrijedi zabilježiti da ustrajnost sportskog direktora HAKS-a za tehničke discipline iskusnog Vladimira Zadravca uz punu podršku OAS-a na čelu s predsjednikom Draganom Serdenom daje prve prave rezultate. Dvije tri godine pokušaja okupljanja u finalnim vožnjama urodile su spektakularnim povratkom „čunjeva“ među žive, među sustavni niz natjecanja već u prvom ovosezonskom natjecanju PH, u pravo državno prvenstvo. Razgovori, lobiranja, uvjeravanja daju rezultat i čestitke svima koji imaju prste u ovoj časnoj „raboti“.

 

Na zadovoljstvo sudionika,organizatora, ali i ljubitelja auto sporta dogodit će se to u nedjelju 17.travnja u Dugom Selu na otvorenju ovogodišnje sezone Prvenstrva Republike Hrvatske u OSV-u. Organizatoru „5.Nagrade Dugog Sela – Memorijal Milivoj Obad“ Auto moto klubu Dugo Selo stigle su 52 prijave iz 11 hrvatskih klubova među kojima su najbrojniji domaćini – AMK Dugo Selo (16 prijava) i članovi zagrebačkog AKK Zanatlija (12).  Posebno raduje veliki broj novih i mlađih vozača, među kojima se ističe devet u posebnoj kategoriji bodovanja juniora, te šest vozačica. Uz većinu klubova s područja Regije Sjever HAKS-a za koju se ujedno i boduje ovo natjecanje, raduje nastup desetak vozača iz dva kluba Dalmacije (Regija Jug). Na žalost bez sudionika ostaje nekad najbrojnija i najtrofejnija regija Zapad (Istra i Kvarner) u kojoj OSV nikako da ponovo zaživi.

Sudionici će biti prema ukupnoj duljini vozila raspoređeni u tri bodovne klase do 3500, do 4000 i preko 4000 mm duljine. Uz to raspisana je i posebna klasa  „Challenge“ za sve one koji nisu proteklih godina bili u sustavu bodovanja OSV-a. Vozi se pet posebnih ispita spretnosti na improviziranom poligonu gradskog parkirališta u Ferenčakovoj ulici pored dugoselskog nogometnog igrališta.

Okupljanje sudionika je kod Gradske sportske dvorane Dugo Selo od 9 sati, a start prvog zakazan je u 11 sati neposredno nakon svečanog otvaranja. Proglašenje najuspješnijih s dodjelom počasnih nagrada očekuje se oko 17 sati.

 

                                                                                                      Miroslav KRPAN