FIA EUROPSKI BRDSKI KUP - JURIŠIĆ PETI U PRVOM NASTUPU

  

                      Proteklog vikenda, nadomak Udina u Italiji, održana je međunarodna brdska auto utrka „43. Verzegnis – Sella Chianzutan“  na kojoj je sudjelovalo 208 vozača iz devet zemalja. Među sudionicima u jakoj konkurenciji nastupio je i jedan hrvatski vozač - riječki automobilist Mario Jurišić, član Autokluba „RI autosport“ koji je u svom premijernom nastupu u FIA Europskom brdskom kupu zabilježio zapažen rezultat obzirom na brojnu i znatno jaču konkurenciju. Sa „nejakim“ Citroenom AX pripremljenim u riječkim radionicama izvukao je maksimum i osvojio peto mjesto klase E1-1600, 25. u grupi E1, a u ukupnom je poretku bio 80.

Već su treninzi pokazali da se Jurišić može nositi s konkurencijom koja ima znatno jače automobile, pa je četvrto vrijeme bilo podstreh za prvi službeni nastup u sezoniti tijekom koje ima namjeru nastupiti na osam utrkaFIA Euro kupa. Obje bodovne vožnje odvezao je gotovo identičnim tempom – prvu za 3:26,25 minuta, a drugu 3:26,87 na stazi dugoj 5.640 metara smještenoj na obroncima Alpa.

 

-Prva dva automobila u klasi pripremom i raspoloživom tehnologijom daleko su ispred nas. No, kako treninzi tako i utrke protekle su nam bez većih problema, to su nastupi u kojima nema kalkuliranja, vozi se pun gas. Užitak je i zadovoljstvo nastupati u okruženju velikih automobilističkih imena, primljeni smo izvanredno, „stariji“ smo jednu utrku i ja i moja prateća  ekipa, zadovoljni ostvarenim i stečenim iskustvom koje će nam dobro doći u nastavku europske turneje. Uz stazu smo imali i znakovitu podršku navijača koji su stigli iz Rijeke, Pule, čak i Dubrovnika  – kazao je Jurišić po povratku iz Italije.

 

Ukupni pobjednik utrke je talijanski as Michele Camarlinghi u prototipu „Osella FA30“ ujedno i sa najboljim vremenom dana 2:34,42 minuta. Za nastup je uz Jurišića bio prijavljen još jedan hrvatski automobilist – Zlatko Brozović među „historic“ vozilima, ali na žalost do Udina nije stigao.

 

Rezultati klase E1-1600 1. Pisano 6:19,26 minuta (vrijeme 2 vožnje), 2. Maier ( oba Njemačka, oba VW Golf Spees), 6:25,75, 3. Gaefani (Citroen C2) 6:34,86, 4. Turrin (oba Italija, Citren Saxo) 6:48,32, 5. Jurišić (Hrvatska, Citroen AX) 6:53,12,...

Slijedeći nastup Mario Jurišić planira u Sloveniji na stazi Gorjanci 23. i 24. lipnja, a prije toga utrka hrvatskog prvenstva na Malački (Split) 10. lipnja poslužiti će mu kao izvrstan trening. (mik)