Formula driver – Regija Zapad - ČIČKO FAVORITU BANIĆIMA

  

                 U nedjelju 4.listopada u organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ u Limskom kanalu održava se treće ovogodišnje natjecanje najmlađe domaće automobilističke discipline „Formula driver“. „IKB FD Ford Grand auto 2015.“. Privuklo je pažnju 70-tak sudionika od kojih je 42 u konkurenciji za bodove ovogodišnjeg sustava tri prvenstva: Auto i karting lige Zapad (Istra,Kvarner i Gorski kotar), Auto i karting saveza Istre, te  Istarske rivijere. Ostali su u kategoriji promo vozača za Nagradu Kanfanara.

Ovim natjecanjem auto sport se poslije više godina vraća u pitoresktni krajolik limskog kanala i prometnice od samog mora s usponom na magistralnom pravcu prema Poreču gdje se više godina vozila brdska auto utrka. Za Formulu driver, disciplinu koja je svojewvrsni spoj brdske utrke i autoslaloma pripremit će se staza duljine 3.000 metara uz sedam „šikana“, odnosno usporenja koja imaju prvenstveno sigurnosni aspekt usporavanja na ravnim dionicama, ali i samo natjecanje čine izuzetno zanimljivim. Predviđa se da će staza „Lim“ bit izuzetno brza , čak najbrža u sustavu ovogodišnjeg prvenstva, pa se očekuje da do izražaja dođu vozila jače kubikaže. Favoriti su vodeći u prvenstvu s dvije pobjede Zagrepčanin Vjekoslav Čičko koji brani boje AK „Buzet autosporta“ i Donald i Marino Milokanović iz AK Skok racing koji uz isti broj bodova dijele drugu poziciju ukupnog poretka. Vozači stižu iz devet klubova, a prema vozilima podijeljkeni su u sedam različitih klasa.

Prijem vozača s verifikacijom i kontrolom vozila je u subotu od 15 do 18 sati, dok nedjeljni program počinje u 9,30 sati službenim treninzima. Start prve od tri bodovne utrke je u 12,45 sati, a proglašenje najuspješnijih oko 19 sati u Restoranu Fjord.

(mik)