Formula driver prvi put u Ogulinu

  

STO VOZAČA JURI NA KLEK

                       Poslije nekoliko godina pauze automobilisti se vraćaju na stazu Klek istoimene planine nadomak Ogulina. Entuzijazmom jedne nove i pomlađene ekipe okupljene u Autoklubu Klek stiglo se u samu završnicu priprema za natjecanje u kojem se očekuje stotinu vozača iz tri zemlje.
Formula driver Ogulin 2017.-Memorijal Ivica Kišasondi puni je naziv trećeg ovogodišnjeg natjecanja međunarodnog HAKS Kupa, najpropulzivnije discipline hrvatskog auto sporta, formule driver koja grabi velikim koracima. Održava se u nedjelju 27.kolovoza na dijelu znane brdske staze Klek kojom su godinama obarani rekordi u brdskom prvenstvu. Po svemu sudeći višemjesečni trud organizacijskog tima pokazat će na djelu jednu od najuređenijih staza u nas, što ne čudi ako žele biti izvrsni domaćini vozačima iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, a sve s jednim ciljem kontinuiteta održavanja i slijedećih godina uz samo povećanje broja sudionika.Vozi se na dionici od „Baze“ prema ŠRC „Kneja“ dugoj 3.000 metara uz osam usporenja brzine (šikana).
Za HAKS Kup prijavljeno je 68 vozačica i vozača iz 21 kluba Hrvatske, te gosti iz Slovenije i Austrije. Preostali su sudionici promo vožnje i nagrada organizatora. Nakon dva natjecanja (Buzet i Učka) listu najboljih bodovno izjednačeni predvode prošlogodišnji pobjednik Kupa Austrijanac Dragan Gajić i jedan od najboljih domaćih vozača Zagrepčanin Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport). No, za očekivati je da će se u borbu za pobjedničko postolje upustiti i vodeći junior sezone Ivan Juranić (AKK Petar Klepac Gerovo), te uvijek izvrstan Donald Milokanović (AK Skok racing Brtonigla).
Program je dvodnevni, tako da već u subotu 26.kolovoza obveza vozača je verifikacija dokumenata i tehnički prijam vozila što će se odvijati od 15 do 18 sati. Istovremeno u centru Ogulina od 16 do 20 sati svima će biti dostupni trkaći automobili na svojevrsnoj izložbi. Uz pratnju motorista Moto kluba Vještice predviđen je i svečani defile svih sudionika, a večernji su sati rezervirani za zabavni tematski party u gradskom „City baru“.
Natjecateljski program u nedjelju počinje  službenim treningom od 8,20 sati, a dva sata kasnije svečano je otvaranje manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Ogulina. Start prve od tri bodovne vožnje, čiji se rezultati zbrajaju za ukupni poredak HAKS Kupa i Prvenstva auto karting lige Zapad HAKS-a, je u 10,30 sati, a proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati u parku vozača, popularnoj „Bazi“.
(mik)

Snimci: M.Krpan, fb FD