GAJIĆU DRUGA POBJEDA SEZONE

  

U srpnju održana Formula driver na Učki

 

GAJIĆU DRUGA POBJEDA SEZONE

 

Marino Milokanović (AK Skok racing) pobjednik u sustavu Prvenstva lige Zapad HAKS-a

 

                      Na padinama Učke, s kvarnerske strane, na dionici legendarne brdske auto utrke, nastupom 117 vozača iz četiri zemlje, sredinom srpnja održana je „Inter Cars Učka 2016.“, međunarodna automobilistička utrka „formule driver“, discipline što je u nas još u povojima, ali sa ubrzanim trendom rasta. Izvrsni uvjeti, kako vremenski tako i priprema staze duge 3.000 metara sa osam usporenja, bili su mamac kako iskjusnim tako i velikom broju mladih vozača i vozačica. Upisano u FIA međunarodni kalendar natjecanje je bodovano za, ove sezone uveden HAKS Kup Formula driver, u kojem je sudjelovalo 63 vozača iz Austrije,Italije, Slovenije i Hrvatske.

Nakon pobjede na otvorenju sezone u Buzetu sredinom svibnja, nova pobjede ukupnog poretka više se ne može nazvati senzacijom vozača s austrijskom licencom Dragana Gajića koji je za upravljačem očito vrhunski pripremljene Opel Corse tijekom tri bodovne vožnje sve brže prolazio ciljem i najboljim rezultatom dana u Kupu 1:54,038 minuta u trećoj vožnji ostvario prestižnu prednost od 1,085 sekundi ispred najvećeg rivala i prošlogodišnjeg pobjednika Prvenstva auto i karting lige Zapad HAKS-a Marina Milokanovića, člana AK Skok racing iz Brztonigle (Ford Fiesta). Treću stepenicu pobjedničkog postolja za sebe je priskrbio predstavnik domaćina i uspješnog organizatora manifestacije Edi Kuharić u Zastava Yugu kojim je za pobjednikom zaostao tek 3,129 sekundi. U konkurenciji vozačica najuspješnija je bila Romina Bressan iz AK Buzet autosport, dok je juniorsku pobjedu proslavio Edi Kuharić.Očekivanu ekipnu pobjedu odnijela je ujedno najbrojnija ekipa Autokluba Buzet autosport čije je boje branilo 15 vozačica i vozača.

Gotovo polovinu ukupnog broja sudionika ove i za brojnu publiku atraktivne discipline činili su promo vozači u čijem se voznom parku našao čitav dijapazon vozila. Tako je najbolje vrijeme dana 1:45,754 minuta ostvario Talijan Christian De Ros u posebno za ovau disciplinu pripremljenoj „kratkoj“ formuli „Monoposto 1000“. Sa tri najbolje vožnje ujedno je predvodio  trojicu najboljih, a uz njega treba istaknuti drugoplasiranog mu sunarodnjaka Enrica De Martina u formuli „Gloria 1000“, dok je identičnim bolidom treće mjesto osvojio hrvatski automobilist Petar Dajak. Da su bodovani u istoj konkurenciji četvrto mjesto ukupno pripalo bi pobjedniku HAKS kupa Draganu Gajiću.

U još jednom bodovanju onom za Prvenstvo auto i karting lige Zapad HAKS-a (Istra, Kvarner i Gorski kotar) pobjedio je Marino Milokanović ispred Edija Kuharića, a treći je bio Donald Milokanović (Skok racing).

Organizacijski su se treću godinu za redom potvrdili članovi Autokluba „Opatija Motorsport“ uz pokroviteljstvo Grada Opatije, a mogu se pohvaliti i prvim u nas direktnim jednosatnim televizijskim prijednosom u realizaciji Kreator TV i suport tvrtke 3tCable.

(mik)

Snimci:M.Krpan