GODIŠNJICA NOVE STRANICE - „HAKS press“

  

PRVI ROĐENDAN

  

                      Godinu stariji, godinu pametniji, godinu mudriji! Čini mi se da smo pomalo svi zajedno sve ovo navedeno u proteklih godinu dana.

Tamo negdje u zimskim danima 2011. počele su pripreme za osvježenje web stranice nacionalne sportske automobilističke asocijacije – Hrvatskog auto i karting saveza. Potrajalo je sve to nekoliko mjeseci i u tjednu u kojem se u Rijeci održavao „38. Croatia rally“ priveli smo sve pripreme kraju. Bio je ponedjeljak, 16. svibnja 2011. kada sam  u jutarnjim satima pripremao prostore Press centra naše najznačajnije rally manifestacije i na poziv svog dragog i vrlog suradnika Žaca ( Željko Gazdag, za one koji ga ne znaju po nadimku ) oko podne donio odluku i dao mu suglasnost da novu stranicu pusti u opticaj. Negdje oko 12,20 sati ista je zaživjela. I eto konačno smo dobili jedno novo lice našeg HAKS-a, jedan novi pogled na svakodnevnicu, jedan otvoreni prozor na sve oktanske manifestacije na četiri kotača koja se u bilo kojem pogledu tiču HAKS-a, njegoivih članica – klubova, županijskih saveza, drugih vidova asocijacija ili ponaosob vozača i sudaca.

U godinu dana pokušali smo, nadam se i uspjeli, hrvatski automobilistički i karting sport približiti „masama“, približiti rad i aktivnosti nacionalne asocijacije i svih priredbi kao i posrednih događanja drugim medijima. Citirali su nas, prenosili, informirali se o svemu o čemu smo pisali. Na žalost poneku smo važnu informaciju i previdjeli. Jednom zbog tehničkih greškica, jednom zbog objektivnih okolnosti, a na žalost, moju osobnu, ponekad i zbog nemogućnosti da „uđem u trag vjerodostojne i sadržajne informacije, podataka, slike ....“. Ovo je istina, ovo je potvrda onoga čime nisam u potpunosti zadovoljan.

Teren ( čitaj klubovi, ili jednostavnije organizatori manifestacija ) nam nije uzvratio na zadovoljavajući način. Vječito je prisutna sporna dilema kako auto i/ili karting sport, vozači, uspjesi, manifestacije, rekordi ..... nisu dovoljno, čak nikako prisutni u medijima. A kada su se otvorili prostori, ne samo ove naše HAKS press stranice, već objektivno kazujem iz prve ruke i nekih drugih oblika prezentiranja u različitim medijima, malo se tko potrudio ponuditi pravovremenu informaciju za daljnju prezentaciju.

Puno se toga dogodilo u ovih godinu dana. Nismo samo stariji,..... već imamo usprkos sveprisutnoj recesiji i znakovitih uspjeha – globalno gledano automobilističkog i karting sporta s hrvatskim predznakom. Stoga, poštovani čitatelji, pratitelji ove naše HAKS press web stranice budite od pomoći. Prvenstveno se to odnosi na sve one koji operativno objedinjuju rad u matičnim klubovima, koji žive za – auto i karting sport.
Zajednički smo jači, informativniji, bliži svima onima koji bodre uspjehe oktanaca na stazama, bliži svima koji ponekad pomognu, ali možda bi i više da je svega prethodno rečenog više. Uz još sadržajniju HAKS press stranicu biti ćemo - oni pravi.

I uz sretne trenutke prvog rođendana hvala svima koji su doprinijeli uspjehu, promociji i prezentaciji kroz ovaj oblik, ali ljudski je ispričati se ako smo nekada nekoga zaboravili ili nesvjesno – zanemarili.

 

Pratite nas i dalje, čitajte, „surfajte“ haksom, informirajte se, informirajte nas jer kako sam već napisao – zajednički smo jači. Sve za uspjeh nacionalne asocijacije i svih njenih segmenata.

Od sutra poslijepodne – u drugoj smo godini....

 

Miroslav Krpan

glavni urednik (www.) HAKS press