MEĐUNARODNA KRUŽNA AUTO UTRKA NA GROBNIKU - NAGRADA HRVATSKE 2011.

  

                      Konačno, poslije 660 dana na jedini i kultni hrvatski  oktanski hram Automotodrom Grobnik vraćaju se automobilisti. Posljednja službena automobilistička utrka održava je  8. rujna 2009. godine, i eto zahvaljujući Hrvatskom auto i karting savezu predstojeći ćemo vikend od 1. do 3. srpnja 2011. ponovo na stazi automotodroma moći gledati niz uzbudljivih nadmetanja automobilista iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ukratko sada samostalnih država  bivše zajedničke državne zajednice.

„Nagrada Hrvatske 2011“. međunarodna je regionalna utrka na kružnim stazama u kojoj će se odvijati niz bodovnih sustavnih natjecanja. Ove godine raspisan  „Kup sigurnosti na cestama“ – u kojem sudjeluju vozači pet nacionalnih saveza, a grobnička je utrka treća kružna u ovogodišnjem kalendaru poslije Kragujevca i Banja Luke.  Uz to vozi se Prvenstvo Republike Hrvatske, Šampionat Srbije i Prvenstvo Slovenije.

Neposredni organizator manifestacije je Hrvatski auto i karting savez a u realizaciju je uključen veliki broj sudačkog i tehničkog osoblja brojnih klubova članica HAKS-a.

Programom manifestacije predviđen je fakultativni tehnički prijam i verifikacija već u petak 1. srpnja od 18 do 20 sati, a glavni dio prijema sudionika odvijati će se u subotu 2. srpnja od 7,30 do 9,30 sati. Treninzi su planirani od 11 sati, a prve bodovne utrke od 16 sati. Nedjeljni program 3. srpnja počinje slobodnim treninzima (warm up) od 9 sati, a preostale bodovne utrke na rasporedu su od 11,30 sati.

Očekuje se nastup više od 75 vozača sa  zanimljivim voznim parkom, a o detaljima u slijedećim informacijama. (mik)