HRVATI NA EUROPSKIM STAZAMA

  

                     Oktanska sezona na Starom kontinentu zahuktala se „sto na sat“. Ovog vikenda ( od 11. do 13.travnja 2014.)  na nekoliko natjecanja nastupaju i ponajbolji hrvatski automobilisti i kartingaši.

 

BRDO – TOMISLAV MUHVIĆ

 

Otvara se nova sezona FIA Prvenstva Europe na brdskim stazama. „St.Jean du Gard-Col St.Pierre“ francuska je utrka, prva u sezoni na kojoj se očekuje nastup 191 vozača iz desetak zemalja. Na stazi dugoj 5,8 km u obranu naslova europskog prvaka kreće i naš adut i prošlogodišnji prvak Kategorije I Tomislav Muhvić, član AKK „Petar Klepac“ iz Gerova. U klasi N4 očekuje ga jaka petočlana češka garnitura i makedonski as Igor Stefanovski. Muhvić u obranu kreće sa svojim uspješnim „Mitsubishi Lancerom EVO IX“ koji se u pripremnom periodu i zimskim testiranjima pokazao dobrim, što više odličnim. Osvojiti naslov prvaka „Starog kontinenta“ nije bilo nimalo lako, ali to je za nama. Braniti naslov još je teže. Stoga stisnimo palčeve našem Tomiju i očekujmo u nedjelju večer dobre vijesti iz Francuske.

 

RALLY – BRAČNI PAR HRVATIN

 

Poslije izvrsnog desetog mjesta prije koji tjedan na otvorenju ovogodišnjeg ciklusa natjecanja novi rally očekuje izuzetno uspješni par Tomislav Hrvatin – Petra Perčić Hrvatin, uzdanice Autokluba „Opatija Motorsport“.  Austrijski „Lavantal rally“, bodovno natjecanje Mitropa Cupa, austrijskog i otvorenog slovenskog prvenstva privukao je čak 124 posade koliko ih je na listi prijava iz deset europskih zemalja. Naš par Hrvatin u svom vrhunskom „Renaultu Clio“ očekuje zahtjevnih osam brzinskih ispita duljine 176 km itinererom dugim 385 km. Konkurencija je vrhunska, nikad predvidiva, no Tomislav i Petra nadaju se još jednom dobrom rezultatu. Iako je bio sa izvrsnim startnim brojem 11 na listi još jedan hrvatski tandem – Viliam Prodan –Zdravko Draženović (AK Opatija Motorsport) u posljednji su trenutak zbog Prodanovih privatnih obveza otkazali nastup. Prvi dio rally vozi se već u petak, a završnica u subotu.

 

FORMULA RENAULT - MARTIN KODRIĆ

 

Martin Kodrić (KK 1 Zagreb) proteklog je vikenda krenuo u ovogodišnju europsku  „formula“ avanturu.  Prvi je nastup u boljoj utrci među 39 vozača „Formula Renault 2.0 ALPS“ zaključio na 16.mjestu.

Ovog vikenda pred Kodrićem je novi izazov „Formula Renault 2.0 NEC“ ( Nothern European Cup) na legendarnoj talijanskoj stazi u Monzi. Očekuje se nastup 32 vozača već u petak prvo na slobodnim treninzima, a potom i kvalifikacijskim vožnjama. Prvi dio biti će za startne pozicije subotnje, a drugi nedjeljne utrke. Voze se dvije bodovne utrke po 25 minuta, prva u subotu sa startom u 14,05 sati, a druga u nedjelju u 9,55 sati.

 

KARTING – „ZLATNI“ SEKULIĆ U WSK

 

Na talijanskoj stazi Castelletto Di Branduzzo na „WSK Master Cup Round 2“ u kartingu nastupa i višestruki hrvatski prvak i nositelj „Zlatne kacige HAKS-a“ Damian Sekulić, od ove sezone član novoosnovanog Auto karting kluba „Ivanić“. Svjetska i brojna konkurencija kojoj će se suprotstaviti naš prvak  istinski je izazov, ali mladi as vjeruje u sebe, svoj karting i prateću ekipu.

(mik)