HRVATI NA POBJEDNIČKIM POSTOLJIMA

  

Sa europskih staza

 

                    Misano je bila odrednica proteklog vikenda za dvojicu izvanrednih mladih hrvatskih automobilista. I okončali su nastupe na najbolji mogući način – na pobjedničkom postolju.

Nastupali su Ivan Pulić u Renault Clio Cupu i Kristijan Habulin u Formuli Renault 2.0.

 

PRVO POSTOLJE IVANA PULIĆA

 

Gospar Niko Pulić može biti ponosan. Sin Ivan uspio je stići do prvog pobjedničkog postolja. Sve bolji i bolji potvrdio je svoj talent i vozačko umijeće proteklog vikenda na stazi u Misanu. Treninge je odvezao zadovoljavajuće ne sluteći da će „tek“ sedmo vrijeme prvog izlaska na stazu biti znatno poboljšano u onom mjernom, kvalifikacijskom. Najprije poboljšanje do šestog, a potom pomalo neočekivano i treće vrijeme što ga je uvrstilo u drugi startni red. No, ni to nije bilo sve. Kako je najbrži kažnjen mladom Dubrovčaninu pružila se prigoda zasjesti na drugu startnu poziciju – odnosno prvi red. Bio je istinska senzacija, svi su se pitali – „odakle je taj pao“. No, da nije slučajnost dokazuje već u prvoj bodovnoj utrci.

Poslije prvog kruga našao se na sedmoj poziciji što ga nije obeshrabrilo. Ubrzo je ušao u svoj ritam, sustizao vozače ispred sebe i stigao u zaleđe vodećeg. U predzadnjem zavoju našli su se izravnati, ali Ivan da ne završi u pijesku ili na boku suparnika popušta gas  i na žalost u cilj ulazi tek – treći. Ali sreći nije bilo kraja. Bilo je to prvo postolje Ivana Pulića u ovogodišnjem europskom kupu. Pobjednik Švicarac Stefano Comini, drugi Talijan Nicola Rinaldi. Organizatore je toliko iznenadio uspjeh mladog Hrvata da nisu pripremili niti hrvatsku zastavu za proglašenje.

Sutradan Ivan Pulić, u drugoj utrci ponavlja uspjeh i još jednom stiže do treće pozicije i veseli se  ovog puta ponosno pod hrvatskim stijegom.

Planovi „Croatia junior Teama by Niko Pulić“ ostvaruju se prema zacrtanom. Sada se čeka pobjeda. Predstoje još tri utrke – prva 2. rujna na austrijskom Red Bull Ringu, a potom na stazama Vallelunga i Mugello.

 

HABULIN  SE VEĆ NAVIKAO NA POSTOLJA

 

Kristijan Habulin, do prošle godine izuzetan kartingaš sa povijsnim hrvatskim rezultatom u euro i svjetskim krugovima kartinga, ove godine u zelenim bojama „Kreator Racing Teama“ niže uspjehe u Formuli Renault 2.0. Dvije utrke – dva povjednička postolja. Poslije prve utrke i prolaska ciljem kao treći na proglašenju se ipak penje stepenicu više – drugo mjesto obzirom da je pobjednik Defendi kažnjen sa 25 sekundi zbog nesportske vožnje. Habulinu je do pobjede nedostajalo samo 546 tisućinki sekunde. Utrka nije bila nimalo jednostavna. Bilo je sudara, izlijetanja, vožnje pod „safety carom“. Sve je to Kiki izdržao i treći puta ove sezone stigao na postolje za najbolje.

U drugoj utrci Kevin Gilardoni pobjeđuje i tako od do tada vodećeg Habulina preuzima prvo mjesto u Cupu uopće. Habulin je stigao do treće pozicije, a između njih bio je dan ranije klažnjeni Luca Defendi.

 

Nema što, hrvatski mladići, automobilistički mladi lavovi zaslužuju ČESTITKE !

Hrvatski automobilizam je očito ove sezone na cijeni – u Europi !

Miroslav Krpan

Snimci: Gec, arhiva