HRVATSKI AUTOMOBILISTI NAJBROJNIJI U CAZINU

  

BRDO  - Prvo  ovogodišnje „gostovanje“ izvan Hrvatske

                    U susjednoj Bosni i Hercegovini od 14. do 16.kolovoza održava se  „16. Velika nagrada Cazina 2015.“ međunarodna auto utrka na brdskim stazama. Nastup na stazi „Sedra – Ostrožac“ zvanoj „Krajiška zmija“ dugoj 4.100 metara u organizaciji  Auto moto kluba „Extra Sport“ prijavila su 103 vozača iz osam europskih zemalja. Utrka se boduje za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, CEZ Historic, Prvenstvo Republike Hrvatske za sportska i turistička vozila, PH povijesnih vozila, Šampionat  BiH, te Prvenstvo i Kup Slovačke.

Pažnju privlači čak 49 prijavljenih hrvatskih automobilista iz 15 klubova. Nastup u Cazinu prvo je ovogodišnje gostovanje hrvatskog prvenstva izvan granica, a drugo će gostrovanje odraditi posljednjeg kolovoškog vikenda u Sloveniji (Ilirska Bistrica). Ovom utrkom starta druga polovica brdske sezone PH.

Automobilističku elitu predvodi trenutno vodeći vozač hrvatskog prvenstva riječki mladi as, višestruki državni prvak Siniša Krainc (AK Rijeka) u svom robusnom i trofejnom Ford Escort Cosworthu. Najveći rival u Kategoriji I – Turistička vozila mu je Mađar Istvan Kavecz, član najbrojnije domaće i vodeće ekipe Prvenstva Autokluba Dubrovnik. Mađar nastupa u BMW-u E90, a svaki od njih do sada je upisao po dvije pobjede. Krainc je osam bodova u prednosti, dok treće mjesto drži još jedan Riječanin Mario Jurišić, član AK RI autosport u Opel Vectri 2.0 STW. Među formulama puno se očekuje od Mađara Laszla Szasa koji brani boje AK Dubrovnik racing“ a  rekorder je  staze koju od milja zovu „Krajiška zmija“ u vremenu 2:10,169 minuta.

Nakon subotnjih treninga  borbe za bodove odvijati će se u nedjelju 16.kolovoza u dvije vožnje. Prva je na rasporedu u 11 sati. Svečana dodjela priznanja biti će u cazinskom hotelu „Sedra“ oko 17 sati. (mik)

Snimci: M.Krpan