AUTO I KARTING LIGA ZAPAD - OTKAZANA PULA

  

                      Nije prvo, a moguće ne i posljednje otkazano natjecanje ove sezone.

Vrijedni sportski radnici Autokluba „Pula-Rovinj“ proteklih su mjeseci neumorno radili na pripremi natjecanja što je u kalendar HAKS-a upisano kao kandidat za sezonu 2013. U nedjelju 20. svibnja se trebao održati „2. Autoslalom Puljanka 2012.“, ujedno drugo ovogodišnje bodovno natjecanje Auto i karting lige Zapad ( ex. Regija Zapad HAKS-a). No, kako je na adresu organizatora pristiglo skromnih 21 prijava nije bilo druge nego isto otkazati. Šteta, jer ovo se natjecanje u centru Pule, nadomak drevne Arene, uz pulsku rivu temeljilo na prošle jeseni uspješno realiziranom natjecanju regionalnog prvenstva. Puljani su imali najbolju namjeru vratiti se konačno natjecanjem u svom gradu u kalendar organizatora sve donedavno najmasovnije hrvatske automobilističke discipline.

Masovnost je splahnula, očito je kriza jača. Nema se, nema novca, nema sponzora. Vozači i vozačice jednostavno ne mogu spojiti kraj s krajem. A korica kruha je ipak – život.

Puljani ipak nisu u potpunosti odustali. U pismo kojim su otkazali natjecanje u ovom proljetnom terminu najavili su iznalaženje novog datuma u jesenjim danima. Stoga uskoro možemo očekivati novi termin za natjecanje koje bi od 2013. godine moglo opet biti prvenstveno na nacionalnom nivou.(mik)