BRDSKO PRVENSTVO - ZA MALAČKU 102 PRIJAVE

  

                   Nastavlja se ovogodišnja sezona automobilističkih utrka na brdskim stazama. U zaleđu Kaštela, na stazi „Malačka“, ove godine dugoj 4.100 metara u organizaciji zagrebačkog Autokluba Delta i suorganizaciju Splitskog autokluba  u subotu 8. i nedjelju 9. lipnja održat će se međunarodna utrka  „16. Nagrada Malačke – Sv. Dujam 2013.“. Boduje se za FIA - Prvenstvo Srednjeeuropske zone (CEZ Trophy i Cez Trophy povijesna vozila), Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske sportskih i povijesnih vozila, Državno Prvenstvo Hrvatske, Šampionat Bosne i Hercegovine, Brdski šampionat Automobilističke federacije Crne Gore, te Regionalno prvenstvo Hrvatske Regija Jug HAKS-a (Dalmacija). Prijavljeno su čak 102 vozača iz sedam europskih zemalja i to : Hrvatska 66, Bosna i Hercegovina 19, Crna Gora 10, te  vozači iz Poljske, Makedonije, Slovačke i Austrije. Najbrojniji – domaći automobilisti stižu iz 21 kluba, a za regionalno Prvenstvo Dalmacije prijavljeno je 48 vozača iz 12 dalmatinskih klubova.

Novi izazov za najbrže iz Skradina poslije otvorenja sezone  je Malačka. Podsjetimo  pobjednik kategorije I turističkih automobila s otvorenja sezone prije mjesec dana bio je Mađar Istvan Kavecz koji brani boje AK Dubrovnik racinga, ujedno pobjednik grupe H/E1. Pobjeda grupe N pripala je Damiru Mašiću (AK Zagreb Racing Team), gupe A/SP Denisu Niševiću (AKK Velika Gorica). Ovog puta na stazi Malačka licenciranoj i za formule nastupaju vozači kategorije II (formule i prototipovi), a konkurencija je izuzetna.

Dvodnevni program  počinje u subotu prijemom vozača i vozila od 8 do 12 sati  u Trolokvama, slijedi dvosatni  slobodni trening u 12,30 sati, a potom od 15,30 sati dva službena treninga. U nedjelju 9. lipnja u 11 sati je svečano otvaranje utrke, a prva bodovna vožnja starta u 12 sati, a druga je oko 14,30 sati. Proglašenje najuspješnijih i podjela zasluženih pehara očekuje se oko 17,00 sati. (mik)