PRELUČKA LEGENDA – 10. OBRAZOVNI CIKLUS - NASTAVA POČELA

  

                    Jubilarni 10.ciklus pete generacije Karting škole „Prelučka legenda“ je pred nama. Pripreme su završile. Organizatori Autoklub „RI autosport“ i Karting klub „Rijeka“, svaki u svojem segmentu učinili su napore da polaznicima škole, budućim kartingašima tijekom predstojeća tri tjedna ne fali, kako se u narodu kaže „ni šalica mlijeka“.

Na stazi novog Kartodroma „Bura“ kojem će učenje mladih vozačica i vozača biti svojevrsno javno „krštenje aktivnosti“ sve je spremno. Nakon dva dana teorijske nastave koja pje počela jučer  6.kolovoza u središtu Šmrike u Društvenom domu „Ivica Turina“, kombinirano teorijsko-praktični dio počinje u ponedjeljak 10.kolovoza i to u jutarnjim satima. Ciklus je okupio desetak polaznika.

Organizatori nastoje prezentirati aktivnost škole kroz sve vidove medija, pa je tako izuzetan interes pokazala Hrvatska radiuo televizija čija je ekipa riječkog TV centra na stazi boravila početkom ovog tjedna kada je u Dobro jutro Hrvatska slika sa staze uživo otišla u eter. Poseban prilog o Karting školi Prelučka legenda, Kartodromu Šmrika, hrvatskim kartingaškim prvacima riječkih klubova stasalim upravo u ovoj priznatoj školi emitiran je u programu Hrvatske televizije u emisiji Regionalni dnevnik na 4. programu HRT-a. Uz to još jedan prilog je emitiran i u programu Hrvatskog radija-Radio Rijeke, a za petak večer predviđeno je gostovanje organizatora uživo u programu Televizije Kanal RI iz studija mozaične emisije „Kvarat do 6“.

„Ljetna škola“ Prelučke legende iznjedriti će nove kartingaše, možda i nekog budućeg asa. Ipak, u riječkim klubovima nema odmora – intenzivno se već priprema novi 11.ciklus čiji je početak predviđen oko 20.rujna. Upisi su u tijeku, a da se ne zaboravi, sve se može zatražiti pozivom ili elektronskom poštom i to: Autoklub „RI autosport“ 0911521303 (e-mail: ri-autosport@vip.hr) ili Karting klub „Rijeka“ 098 327-821 (e-mail: kartingklubrijeka@gmail.com). (mik)