PRIPREME ZA SEZONU - SEMINARI ŠIROM HRVATSKE

  

                    Iz vikenda u vikend nastavljaju se obrazovni ciklusi hrvatskih automobilističkih sudaca kojima se dijelom priključuju i licencirani vozači.

Prvi proljetni vikend trebao je biti i prvi natjecateljski vikend ovogodišnje domaće automobilističke sezone 2014. Međutim, u „priču“ se umiješala „teta Recesija“, pa je prvo planirano natjecanje „Rally Kumrovec“ otkazan. Sezona će tako početi, prema Kalendaru HAKS-a dva tjedna kasnije.

No, u redovima oktanskih zanesenjaka nema mira. U tijeku su brojni seminari obnove znanja („refrešinzi“) za licencirane suce i vozače širom Hrvatske, ali i poneki ispit za nove suce ili pak stjecanje višeg ranga. Ovog se vikenda „mala škola za velike đake“ odvija širom Hrvatske.

 

ŠIBENIK – prvi puta

 

Auto i karting savez Šibensko-kninske županije (AKSSKŽ) za klubove s područja svoje županije organizira seminar obnove znanja s upoznavanjem pravila za sezonu 2014. u subotu 22. ožujka 2014. s početkom u 10 sati. Pripremljena je prostor Mjesne zajednice Ražine kod Šibenika u Zaboričkoj ulici 5 ( nasuprot Upravne zgrade INA ).

Istoga dana u 13 sati počinje i završni dio seminara za nove suce klupskog, odnosno one koji žele steći nacionalni rang. Nakon posljednjih sati predavanja u 18 sati pristupiti će ispitima puni sreće, zadovoljstva, a vjeruje se i – znanja.

 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

 

Ovogodišnji redovni „refrešing“ brojnih licenciranih sudaca i vozača klubova s područja  Dubrovačko-neretvanske županije održati će se u subotu, 22.ožujka 2014.godine  u prostorima Općine Župa dubrovačka u Srebrnom. Početak je zakazan u 18,30 sati. Pozvani su članovi pet klubova: „Dubrovnik racing“, „Ragusa racing“, „Župa dubrovačka“, „Ploče racing team“ i „Pelješac racing“.

 

ŠIBENIK – drugi puta

 

Suglasja i suradnja nije raširena pojava, pa se tako i u Šibeniku u jednom vikendu odvijaju dva odvojena seminara. U nedjelju 23.ožujka  2014. godine s početkom u 9 sati seminar za svoje suce, a vjeruje se i vozače organizira šibenski Autoklub „Mihovil“. Predavanja će se odvijati u klupskim prostorijama Prilaz tvornici 39 (prvi kat).

 

OGULIN

 

Obnovu znanja za suce i vozače svog kluba u nedjelju 23.ožujka 2014.godine  organizira Autoklub „Klek“ iz Ogulina u klupskim prostorijama.

(m)