VIROVITICA BILJEŽI JUBILEJ

  

                   Virovitica će poslije otvorenja ovogodišnje sezone kartinga u Belici biti domaćinom druge ovogodišnje utrke Nacionalnog otvorenog Prvenstva Republike Hrvatske i državnog prvenstva u kartingu kojom će ujedno obilježiti skromni organizacijski jubilej. Ovog vikenda, 8. i 9. lipnja vozi se „10. Nagrada Virovitice 2013.“, a organizator je virovitički Auto moto karting klub „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o.

Na vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara nastup je prijavilo 39 vozača iz 12  hrvatskih klubova u četiri prvenstvene klase. Najbrojniji će biti članovi Autokluba „RI autosport“ sa devet, a slijede domaćini sa sedam vozača.

Prva utrka formalno je okončana tek prije nekoliko dana obzirom da je razmatran Apel Jana Pokosa (AKK Zanatlija Zagreb) koji je i prihvaćen obzirom na proceduralne greške rada Tehničke komisije na natjecanju prilikom završne kontrole motora klase Minikart. Pokos je tako ostao pobjednikom u Belici, dok je u dvije utrke klase KF3 najviše bodova sakupio Juraj Kovačić (AK FM Team Zagreb) obzirom da je u poslije druge utrke pobjednik Luka Mavrin bio tehnički neispravan i tako ostao bez jedne pobjede. Domaćini najviše očekuju od svog najboljeg vozača, višestrukog prvaka i vodećeg klase KZ2, uzdanice Kluba Filipa Romića. Uz njega u najjačoj će klasi nastupiti čak deset vozača pa se očekuju izvrsne vožnje najavljene već i u Belici prije dva tjedna.

Subotnji program od 10 do 18 sati predviđa slobodni trening, a natjecateljski dan u nedjelju počinje  verifikacijom vozača i tehničkim prijemom kartinga od 8  do 9  sati. Treninzi su od 10, a mjerenje vremena za startne pozicije od 11,30 sati. Svečano otvaranje je u 13,30 sati. Od 13,45 sati uslijediti će prve bodovne utrke, a od 15,40 druge. Pehari najuspješnijima uručiti će se u 17,30 sati. (mik)

Snimio: M.Krpan