JURAJ KOVAČIĆ SUPERIORAN U DVIJE KLASE

  

Održana 14.Nagrada Virovitice

 

                    U Virovitici, na stazi „Cobra“, održano je treće ovogodišnje natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu. „14. Nagrada Virovitice 2015.“ okupila je 32 vozača i vozačice iz deset hrvatskih klubova, a uspješnu organizaciju proveo je virovitički AMKK Cobra uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o. Utrku je otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Najbrojnija je i ovog puta bila klasa „Minikart“ sa šest vozača. Iako je obje utrke ciljem prošao prvi Adrienu Mesecu (AK RI autosport) priznata je i bodovana samo druga pobjeda. Po okončanju prve Mesec  i klupski mu kolega Moreno Mrvoš isključeni su iz rezultata zbog nalaza tehničke komisije na karburatorima njihovih motora. Pobjedničke bodove tako je za prvu vožnju osvojio Jan Tisaj (Koprivnica).

Juraj Kovačić (KK1 Zagreb) nastavlja svoj dvostruki pohod na naslove državnog prvaka. Treće natjecanje za redom ostvario je dvostruke pobjede u klasama KF3 i KZ2, a s dvije pobjede virovitički su nastup okončali i Renato Dujmović (AK RI autosport) u klasi KZ2 Master, Marko Mesić (AKK Ivanić) u Rotax Micro Max,  Ivo Matić (AK Podravina Koprivnica) u Rotax Senior i Krunoslav Žovan (KK1) u Rotax Briggs. Nesporne ekipne pobjede pripale su vodećoj ekipi prvenstva, deseterostrukim državnim prvacima vozačima KK1 Zagreb.

 

Polovica planiranog (??!) prvenstva je za nama. Slijedi neizvjesna završnica. Ono što je sigurno za mjesec dana novi je ogled u Virovitici na jubilarnoj 15. utrci vrijednih i u karting do ušiju zaljubljenih entuzijasta „Cobre“. Na papiru piše da se 6.rujna vozi u Zagrebu, ali „čaršija“ bruji“ da „niš od tega ne bu bilo“ (?!). A sam kraj i šesta utrka početkom listopada ima još 22 upitnika.  Sve će očito biti uskoro jasnije, pa je za vjerovati da će pozicije postolja PH odlučiti fer ogledi na stazi, a ne razne „tehnikalije“.

 

Rezultati (dvije utrke):

Minikart 1.J.Tisaj (KK Koprivnica), 2.Budiselić (Opatija Motorsport), 3.Turk (Koprivnica); KF3 1.J.Kovačić (KK1), 2.Jurišić (RI autosport), 3.Šugar (Cobra); KZ2 1.J.Kovačić, 2.Kranjčec (Cobra), 3.Burek (Koprivnica); KZ Master 1.Dujmović (RI autosport), 2.Samaržija, 3. Rojko (oba Koprivnica); Rotax Junior 1.Sekulić (Koprivnica), 2.Pokos (Zanatlija), 3.Mogorović (IRT Pazin); Rotax Micro Max 1.Mesić (Ivanić), 2. F.Kranjac, 3.Zelenko (oba Podravina Koprivnica); Rotax DD2 1.Matić (Podravina), 2.Carević (KK1), 3.H.Tisaj (Koprivnica); Rotax Senior 1.Čargonja, 2.Lovrenc, 3. S.Kranjac (svi Podravina); Rotax Briggs 1.K.Žovan (KK1), 2.Plaščak, 3.Čobanov (oba Cobra); ekipe 1. KK1 Zagreb 150 bodova, 2.AKK Podravina Koprivnica 140, 3.KK Koprivnica 125 bodova.

(mik)

Snimci: M.Krpan