KARTING - HABULIN ČETVRTI NA SVIJETU

  

               Iz Belgije sa Svjetskog prvenstva u kartingu stigle su izvrsne vijesti. Zagrebački    kartingaš Kristijan Habulin, član Karting kluba „KK1 Zagreb“ ostvario je novi povijesni - najbolji rezultat  hrvatskog kartinga uopće. 

Na stazi u Genku  u klasi KZ2 u kojoj nastupa Habulin, sudjelovalo je 78 najboljih vozača u utrci CIK-FIA Eorld Cup for KZ2. Bili su podijeljeni u pet grupa koje su vozile međusobno i prema rezultatima pokušali osvojiti što bolje startno mjesto u predfinalnoj, odnosno finalnoj utrci. Habulin je  u kvalifikacijskim utrkama osvojio tri četvrta mjesta i jedno peto što mu je u zbroju bodova omogućilo da vozi predfinalnu utrku, odnosno da u finalnoj utrci starta sa četvrte pozicije.

Utrka sa puno različitih situacija, krajnje uzbudljiva i neizvjesna i napeta, sve do posljednjih prolazaka ciljem. Naš višestruki hrvatski i međunarodni prvak uspio je  zadržati svoju poziciju i završiti finalnu utrku na izvrsnom četvrtom mjestu u konkurenciji 34 finalista iz deset zemalja. Za pobjednikom Talijanom Joey Hanssenom poslije 22 kruga  zaostao je svega 5,373 sekunde. Drugoplasirani je bio Nizozemac Yard Pex, a treći Talijan Fabian Federer.

      Tik do trojice najboljih na svijetu Kristijanu Habulinu daje za pravo  da je ostvario najbolji

      rezultat u povijesti hrvatskog kartinga. Prije koji mjesec ubilježili smo izvrstan uspjeh u okviru

      europskog prvenstva, a sada eto i u svjetskoj konkurenciji. Čestitke Habulinu i njegovu timu na

      pažnje vrijednom rezultatu. (mik)