KARTING - HABULIN PETI VOZAČ EUROPE

  

                   Zagrepčanin Kristijan Habulin u Wackersdorfu (Njemačka) na karting utrci Prvenstva Europe zabilježio je rezultat karijere, što više  najbolji rezultat jednog našeg kartingaša u povijesti hrvatskog kartinga do sada.

U klasi KZ2 u kojoj nastupa Habulin  sudjelovalo je 110 najboljih vozača starog kontinenta. Bili su podijeljeni u pet grupa koje su vozile međusobno i prema rezultatima pokušali osvojiti što bolje startno mjesto u predfinalnoj, odnosno finalnoj utrci. Naš Kiki, kako zovu hrvatskog asa, u  kvalifikacijskim utrkama osvojio dva treća, peto, šesto i na kraju 12. mjesto što mu je u zbroju bodova omogućilo da u predfinalnoj utrci starta sa osme pozicije. Još jednim dobrim rezultatom – semim mjestom uoči finala pomjerio se za još jedno mjesto naprijed. U finalu se vozilo 25 krugova. Uzbudljiva utrka sa puno različitih situacija koje su pridonosile sve većoj napetosti i povećavale uzbuđenje i neizvjesnost o konačnom završetku. Kristijan je završio finalnu utrku na izvrsnom i gotovo neočekivanom petom  mjestu obzirom na brojnu i jaku konkurenciju. Svih 110 vozača koji su ovaj vikend vozili u Wackersdorfu željelo je biti na postolju među prva tri, pa tako i Kristijanu, ali mora se priznati da biti peti u Europi nije nimalo loš rezultat, samim time kada se zna da u povijesti hrvatskog kartinga to do sada još nitko nije postigao.

Sezona je u punom jeku. Habulin, inače član trofejnog zagrebačkog Karting kluba „1“ nastupa i u WSK Master Seria kupu u kojem trenutno zauzima treće mjesto. (mik)