KARTING - PONOVO PH U BELICI

  

 

                   Primiče se kraju ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu. Na stazi Karting centra Belica nedaleko Čakovca 7. i 8. rujna vozi se peto natjecanje sezone,a domaćin i organizator „1.Nagrade Transporti Turk“  je zagrebački Autoklub „F.M.Team“ .

Pristiglo je 35 prijava iz 13 klubova za četiri bodovne klase državnog prvenstva.

Zasigurno najviše uzbuđenja će biti u najbrojnijoj klasi Mini kart. Max Herendić iz zagrebačkog KK1 ima značajnu prednost poslije osam bodovnih utrka ispred Riječanina Matije Jurišića (AK RI autosport), dok je trećeplasirani Jan Pokos (Zanatlija). No, kako su pokazale utrke tijekom sezone za pobjedničko će se postolje zasigurno boriti i Adrien Mesec (RI autosport) ,te Leo Seđenović (Podravina Koprivnica.

Pobjednika klase KF3 treba tražiti u vodećem dvojcu – Wiliamu Mucaku (KK1 Zagreb) i Juraju Kovačiću (FM Team) koji su se izdvojili na vrhu ljestvice PH. Sa samo jednom izgubljenom utrkom ove sezone čelnu poziciju najjače domaće klase drži višestruki prvak i virovitički idol Filip Romić (Cobra Virovitica). Bodovno je teorijski nadomak novog naslova, ali u borbu za postolje u Belici će se zasigurno boriti iskusni Karlo Golub  (GB Zagreb) i Marko Sitarić (Cobra Virovitica), jedini ove sezone uz Romića s pobjedom u klasi KZ2.

Nakon subotnjih slobodnih treninga, verifikacija vozača i tehnički prijem kartinga održava se u nedjelju od 8 do 9 sati. Službeni treninzi na stazi dugoj 1.100 metara počinju u 10, a mjerenje vremena za startne pozicije u 11,40 sati. Svečano otvaranje utrke je u 13,30 sati, a prva bodovna utrka klase Limač 50 starta u 13,45. Drugi set bodovnih vožnji kreće u 15,40, a u 18 sati je podjela priznanja najuspješnijima.(mik)

Snimio: M.Krpan